Academia de fotbal Kids Tâmpa, singura din Brașov care menține fotbalul juvenil în Liga Elitelor

Academia Kids Tâmpa

Un proiect ambițios și de lungă durată. În acest fel este cunoscut proiectul Academiei de fotbal Kids Tâmpa, club care demonstrează an de an că mediul privat poate fi unul sănătos pentru creșterea fotbaliștilor de valoare.


Și în acest sezon, Kids Tâmpa este singura academie din Brașov care va juca în Liga Elitelor, cea mai puternică competiție rezervată tinerilor fotbaliști, organizată de Federația Română de Fotbal. Ba mai mult, ca o confirmare a creșterii de la un an la altul, brașovenii de la Kids Tâmpa au urcat, în această vară, pe locul 14 în clasamentul academiilor de fotbal întocmit de FRF, făcând astfel, un salt considerabil, comparativ cu 2022.

“Poziția pe care suntem este onorantă, dar ne obligă să facem mai mult”

Președintele clubului Kids Tâmpa, Adrian Zahariea, este de părere că mediul privat a demonstrat în dese rânduri că poate avea un cuvânt important de spus, în sport și nu numai.

„Trebuie să recunosc, am simțit un sentiment de mândrie să văd clasamentul care arată clar că munca noastră este apreciată. Poziția pe care suntem acum este onorantă, dar ne obligă să facem mai mult an de an. Faptul că suntem singurul club din Brașov care joacă în Liga Elitelor – aceasta fiind singura alternativă pentru tinerii fotbaliști brașoveni de a juca în competiție cu cele mai bune cluburi și academii din țară la categoriile de vârstă de la U 14 până la tineret, ne dă tuturor un sentiment de satisfacție că suntem pe drumul cel bun”.

O muncă de echipă

Conducătorul clubului brașovean a subliniat importanța echipei de antrenori valoroși, pe care Academia de fotbal Kids Tâmpa o are, spunând, de asemenea, că se așteaptă la un număr și mai mare de copii care să se îndrepte către club.

„Avem o echipă de antrenori dedicată, căreia trebuie să îi mulțumesc pentru implicare, avem peste 500 de copii în academia de fotbal și ne așteptăm ca numărul acestora să crească, interesul tinerilor fotbaliști de a participa în Liga Elitelor fiind ridicat. Nimic nu a venit însă peste noapte, este un proiect la care se muncește de mulți ani iar acum începem să avem real satisfacția că am mai trecut un prag, și anume acela de a urca în topul academiilor, acolo unde am întrecut nume mari de cluburi din România, cluburi cu o tradiție mult mai mare decât a noastră. Toate aceste lucruri nu fac altceva decât să ne motiveze să facem mai mult și să asigurăm un mediu profesionist de dezvoltare în ceea ce privește sportul, punând însă un accent mare și pe educație. Suntem conștienți că putem face mai mult pentru fotbalul brașovean, pentru sportivii Brașovului, dar acest lucru se poate întâmpla doar cu sprijinul comunității, al mediului de afaceri brașovean și nu în ultimul rând cu sprijinul autorităților”, a spus președintrele Kids Tâmpa.

„Nu e întâmplător că suntem în continuare cea mai bună academie de fotbal din Brașov”

Nicolae Văduva, omul care coordonează de ani de zile academia de fotbal a punctat la rândul său importanța continuității la un nivel ridicat, aceasta fiind cea mai bună rețetă către reușita unui sportiv.

“După atâția ani de muncă la un club sportiv, pot spune că cel mai important aspect în carieră, este continuitatea. Să te pregătești bine și să joci la un nivel competițonal bun, acolo unde concurența este mare și te obligă să dai mereu ce ai mai bun. Mă bucur enorm că anul acesta am obținut cea mai bună clasare a noastră de când se întocmește acest clasament, iar asta nu face altceva decât să demostreze că viitorul fotbalului brașovean este la Kids Tâmpa, și că nu este deloc întâmplător faptul că suntem în continuare cea mai bună academie de fotbal din Brașov și printre cele mai bune din țară”,a punctat managerul sportiv al Kids Tâmpa Brașov, Nicolae Văduva.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.