Este oficial: 9 tineri din Brașov vor fi premiați pentru excelență academică

Premii în valoare totală de 1.392.000 lei pentru cei 558 de absolvenți cu lucrări perfecte la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Astăzi, Comisia de Dialog Social și-a exprimat avizul favorabil asupra proiectului de Hotărâre de Guvern care vizează acordarea de stimulente financiare pentru un număr total de 558 de absolvenți de gimnaziu și liceu. Aceștia au reușit să obținut punctajul maxim la examenele naționale desfășurate în sesiunea iunie-iulie 2023.

Conform detaliilor incluse în proiectul menționat, planul prevede ca fiecare dintre cei 466 de absolvenți de gimnaziu care au obținut nota maximă la evaluarea națională să primească o recompensă financiară în valoare de 2.000 de lei.

În plus, în cadrul aceluiași proiect se precizează că cei 92 de absolvenți de liceu care au obținut media generală de 10 în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat vor fi răsplătiți cu suma de 5.000 de lei.

Județul Brașov a avut şapte elevi de 10 la Evaluarea Națională

Un număr de șapte elevi au reușit să obțină media perfectă de 10 în cadrul acestor examene importante de final de gimnaziu.

Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” din Brașov se mândrește cu două dintre mediile maxime, confirmând calitatea educației oferite. De asemenea, câte un elev cu media 10 provine de la Colegiul Național Andrei Șaguna, Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil”, Școala Gimnazială nr. 8 și Școala Gimnazială nr. 19, ambele instituții din municipiul Brașov.

Dublă performanță în Brașov: doi elevi de la colegii de top obțin nota maximă la Bacalaureat

În cadrul rezultatelor remarcabile obținute la nivelul județului Brașov, doi elevi s-au distins prin obținerea notei perfecte de 10 la Bac. Unul dintre acești elevi a provenit de la Colegiul de Informatică „Grigore Moisil”, cunoscut mai ales pentru excelența sa în domeniul informaticii și tehnologiei. Celălalt elev de 10 provine de la Colegiul Național „Andrei Șaguna”, de asemenea, o instituție de învățământ cu tradiție și performanțe academice deosebite.

Lista nominală a beneficiarilor acestor stimulente financiare va fi făcută publică ulterior, iar modul concret de acordare a acestor premii va fi detaliat în următoarele etape ale procesului, este menționat într-un comunicat al Ministerului Educației.

Promovarea excelenței educaționale prin stimulente financiare și dezvoltarea unei generații pregătite să facă față provocărilor complexe ale lumii moderne

Recompensarea financiară pentru elevii care ating niveluri excepționale în cadrul evaluărilor școlare sau al examenelor naționale nu doar recunoaște efortul și dedicarea depuse de elevi, ci îi și motivează să-și depășească limitele în ceea ce privește învățarea și performanța academică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.