Accident tragic pe Brâna Caraimanului. Cauza: lipsa antrenamentului și a experienței

Salvatorii montani din Bușteni au avut duminică o intervenție în care nu le-a mai rămas de făcut decât să extragă trupul neînsuflețit al unei victime. Mai exact, un turist și-a pierdut viața după ce a cazut aproape 100 de metri în gol, din Brâna Caraimanului.

„Din păcate lipsa de antrenament și de echipament a mai făcut o victima în Bucegi”, au precizat reprezentanții Salvamont Bușteni.

Brâna Caraimanului, care face legătura între Cabana Caraiman și Crucea Caraimanului din Bucegi este unul dintre traseele pe care se aventurează și turiștii neexperimentați și neechipați, unii care vin pe jos de la Piatra Arsă, alții care ajung pe platou cu telecabina. Cei mai mulți dintre acești turiști aleg varianta cea mai complicată, adică să coboare dinspre cruce spre Cabana Caraiman, mergând pe ideea că este mai ușor să cobori decât să urci.

Dar, coborârea pe acest traseu poate fi mai riscantă decât urcarea, pentru că „îți poate fugi piciorul” pe porțiunile înguste. În plus, lipsa de experiență și a echipamentului amplifică riscul unor accidentări. De altfel, duminică, în ziua producerii accidentului, unul dintre turiști a fotografiat încălțămintea folosită de unii drumeți care s-au aventurat pe Brâna Caraimanului.

Sursă foto: Facebook, Laurențiu-Florin Cuțaru

Weekend plin pentru Salvamont Bușteni

Sâmbătă și duminică, salvatorii montani din Bușteni au avut mai multe intervenții.

Astfel, sâmbătă ei au avut trei intervenții. Prima a fost în zona Monumentului Eroilor unde o femeie de 41 de ani a suferit o entorsa de membru inferior. A doua s-a desfășurat în zona Vârfului Omu, unde o turistă de 32 de ani a avut un traumatism de sold. Ultima intervenție a fost pe Valea Caraimanului (traseu cunoscut și sub denumirea „Jepii Mici”), unde un turist de 29 de ani, a cerut ajutor pentru că l-a prins noaptea pe traseu și era epuizat fizic.

Duminică, pe lângă intervenția de pe Brâna Caraimanului, salvamontiștii din Bușteni au fost implicați în salvarea a doi turiști care au ramas blocați pe Seaca Crucii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.