Azilele groazei. Bărbat îngropat rapid chiar în timpul controalelor ordonate de Ciolacu, fără necropsie. Groapa i-a fost săpată cu excavatorul

Foto arhiva/ cu rol de ilustrare

Un bărbat care a murit în luna iulie la Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități nr. 2 Băbeni, județul Vâlcea, a fost îngropat pe repede înainte, fără a fi efectuată autopsia, chiar înainte de a veni un control al autorităților. Anchetatorii au deschis dosar penal, potrivit unor surse judiciare citate de Libertatea.

În total, trei dosare penale au fost deschise în județul Vâlcea începând cu luna iulie, când premierul Marcel Ciolacu a cerut să fie făcute controale în toată țara după izbucnirea scandalului privind azilele groazei.

Două dintre ele vizează incidente produse în aceeași instituție: Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități nr. 2 Băbeni.

Pe 15 iulie, un bărbat în vârstă de 60 de ani s-a spânzurat. În aceeași zi, un alt bărbat a fost îngropat rapid, fără a se face o necropsie.

Pe 2 august, pacientul îngropat „pe repede-înainte, chiar înainte să apară controalele lui Ciolacu” a fost deshumat din cimitirul de lângă Primăria Zătreni, potrivit surselor Libertatea.

„L-au îngropat pe grabă, s-a făcut o groapă cu excavatorul, că știau că vine luni controlul”, spune o persoană din interiorul sistemului de protecție socială.

Cauza morții bărbatului nu fusese elucidată, așa că s-a efectuat necropsia la începutul lui august, potrivit mai multor surse.

„Metodologia prevede că orice deces în azil este declarat suspect și se face autopsia înainte de înhumare. Nu se dezgroapă după 16 zile”, potrivit unei surse citată de Libertatea.

Un al treilea dosar penal a fost deschis în cazul Georgianei, o tânără care stat patru luni cu piciorul rupt la Centrul de Îngrijire și Asistență Zătreni, în 2021, înainte de a fi îngrijită.

Mai multe date, AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.