Braşov, cel mai scump din România. TOPUL tarifelor de intrare la piscină: unele oraşe au ştrand cu 5 lei intrarea

În această perioadă caniculară, o ieşire la piscină sau ştrand se poate dovedi foarte costisitoare pentru familiile din Braşov. În oraşul nostru este cel mai ridicat tarif de intrare la piscină din România: 95 de lei.

Pentru a veni în ajutorul celor care caută să se relaxeze o zi la ștrand și care trebuie să fie atenți la bugetul familiei, echipa ClubulCopiilor.ro a făcut o analiză a costurilor de intrare la ștrandurile din orașele reședință de județ.

„Am inclus în această analiză costurile de intrare pentru o zi de weekend la ștrandurile sau aquapark-urile din toate orașele reședință de județ din țară. În orașele în care oferta locală este variată am selectat ștrandul cu cel mai mic preț de intrare. De precizat că din clasamentul nostru am exclus Constanța, deoarece prezența mării îl transformă într-o destinație preferată pentru litoral, iar orașul nu dispune de niciun ștrand”, a transmis ClubulCopiilor.ro

Orașele cu cele mai mici prețuri de intrare la ștrand

Rezultatele sunt foarte interesante și arată că cel mai mic tarif de intrare la un ștrand din România este de doar 5 lei pentru adulți în Drobeta-Turnu Severin, la ștrandul municipal din cartierul Schela Cladovei. Mai mult, copiii sub 10 ani și pensionarii au acces gratuit (de luni până joi iar în weekend plătesc doar 3 lei).

Un alt ștrand extrem de accesibil este ștrandul Zsögödi (Băile Jigodin) în Jigodin-Băi, o localitate componentă a municipiului Miercurea Ciuc. Intrarea este doar 10 lei, iar apa din bazine are calități terapeutice deosebite, fiind bicarbonate, calcice, sodice, carbogazoase, feruginoase și hipotone.

Locul 3 este împărțit de orașele Iași (ștrandul Municipal Aqua Center) și Bistrița (ștrandul Codrișor), unde un adult va plăti pentru o intrare la ștrand doar 11 lei, în timp ce copiii sub 7 ani și pensionarii trebuie să achite doar 3 lei în Iași, respectiv 6 lei în Bistrița. Nici închirierea unui șezlong nu costă mult, tariful este 8 lei în Bistrița și 6 lei în Iași.

Cu doar 15 lei taxa de intrare se pot răcori și în această vară locuitorii din SibiuDeva și Râmnicu Vâlcea.

O zi de relaxare la Lacul lui Binder din Sibiu costă 15 lei de persoană. Chiar dacă nu este tehnic un ștrand, complexul de agrement Lacul lui Binder oferă aceleași facilități, de la o zonă de relaxare cu plajă pe nisip, la posibilitatea de a înota în apa lacului și chiar practicarea de sporturi nautice (wakeboarding, schi nautic pe instalația de cablu liniară sau circulară, stand up paddle boarding și canoe).

Orașele cu cele mai mari prețuri de intrare la ștrand. Braşovul este în top

La capătul opus se află Brașovul. În trecut, ștrandurile din Noua și ștrandul Cibo erau două dintre destinațiile preferate ale brașovenilor pentru a se răcori în zilele toride de vară, dar momentan acestea sunt închise.

Astfel, singura opțiune de ștrand din oraș este complexul de agrement Paradisul Acvatic unde biletul de intrare în weekend pentru un adult costă 95 de lei. Copiii beneficiază în schimb de un tarif redus de 30 de lei. Pe locul doi se află Botoșaniul care se află într-o situație similară cu Brașovul. Singura opțiune de ștrand din oraș se află la Cornișa Aqua & Sport, cel mai mare parc regional de agrement din Moldova. Tariful de intrare este de 70 de lei în timpul weekendului pentru un adult și 50 de lei pentru un copil, ceea ce n-ar fi foarte mult pentru un aquapark, dar este semnificativ mai mult decât tarifele de intrare la ștrandurile publice din țară.

Citiţi ARTICOLUL COMPLET AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.