Dan Voiculescu şi schimbarea la faţă: mogulul a absolvit Teologia şi s-a înconjurat de preoţi. Modelul nu e nou – a fost aplicat deja şi de un cunoscut patron din Braşov

Sursa: blogul personal

Mogulul Dan Voiculescu a absolvit, recent, Facultatea de Teologie și caută să cunoască rolul credinței în viața oamenilor, după cum a scris pe blogul său personal. Fondatorul Intact Media și-a lăsat barbă și postează cugetări ale unor întâlniri cu diferite fețe bisericești.

Dan Voiculescu are 76 de ani şi a absolvit Facultatea de Teologie în luna iunie a acestui an. Momentul a fost anunțat inclusiv de către Mihai Gâdea, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, după cum notează G4Media:

”Singura chestiune în momentul de față este că nu mai sunt singurul absolvent de Teologie în trustul Intact și desigur că spun asta cu foarte multă bucurie”, a spus realizatorul TV, despre isprava mogulului care are la activ şi o condamnare de 10 ani.

Dan Voiculescu a mai absolvit, în 1982, Facultatea de Comerț Exterior din cadrul ASE București. A colaborat cu Securitatea încă din 1970, iar în 2014 a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. A stat după gratii mai puțin de trei ani.

Astăzi, interesele lui Dan Voiculescu se concentrează pe tainele credinței, după cum a explicat pe blogul personal:

”După ce am luat licența în teologie, încerc să primesc și binecuvântarea dumnezeiască. Să cunosc tainele și rolul credinței în viața oamenilor. Recunosc că îmi este foarte greu și încă nu știu cum mă descurc. Dar înțelegerea propriei necunoașteri poate deschide drumul către cunoaștere”.

Sursa: blogul personal

După modelul patronului Transbus Codreanu

Modelul căinţei nu este unul nou, printre oamenii de afaceri controversaţi. Un alt exemplu de om de afaceri care, la vârsta a treia, a luat calea teologiei avem şi la Braşov. Este vorba de Constantin Codreanu, cunoscutul patron de firmă din domeniul transporturilor.

Acesta nu s-au dus la biserică, ci chiar a adus biserica la el. Mai exact, după ce s-a făcut preot, Codreanu a construit o mănăstire, unde şi slujeşte. De asemenea, el are și o biserică neoficială în cartierul braşovean Florilor, aceasta fiind amenajata într-un fost hotel. Despre aceasta oamenii din cartier nu aveau neapărat cuvinte de laudă.

Cu toate acestea, el nu a amestecat „planurile”, pentru că și-a continuat și activitatea că om de afaceri. Iar ca om de afaceri a rămas neschimbat, încercând să obțină maximul cu costuri minime.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.