Déjà Vu: Un tânăr de 19 ani care conducea beat criţă a lovit şase persoane care mergeau pe marginea DN 1. Trei tineri au murit, alţi trei fiind răniţi

Un tânăr de 19 ani care conducea băut a lovit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, şase persoane care mergeau pe marginea DN 1, la ieşire din localitatea Sântimbru, judeţul Alba. Trei tineri au murit, alţi trei fiind răniţi. La sosirea poliţiştilor, care l-au verificat pe şofer, a rezultat că acesta avea o concentraţie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”În noaptea de 27 august 2023, în jurul orei 3.30, un tânăr de 19 ani, din localitatea Oiejdea, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieşirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei staţii de alimentare cu carburant, ar fi surprins şi accidentat un grup de 6 persoane, care se deplasa pe marginea părţii carosabile”, a transmis IPJ Alba.

La ajungerea forţelor de intervenţie la locul solicitării, au fost găsite 6 persoane rănite, 3 dintre aceeastea prezentând leziuni incompatibile cu viaţa. Este vorba despre tineri în vârstă de aproximativ 17, 18, respectiv 25 de ani.

”În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv”, a informat IPJ Alba.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor cauzelor care au dus la producerea acestui eveniment.

Accidentele produse de şoferi iresponsabili şi teribilişti au ajuns la ordinea zilei

Accidentele produse de şoferi aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise au ajuns să fie la ordinea zilei, în România, din păcate.

În urmă cu o săptămână, un alt tânăr, tot de 19 ani care avea tot de puţin timp carnetul de condus, a intrat în plin cu mașina într-un grup de opt oameni, la 2 Mai în județul Constanța, omorând doi studenți. La efectuarea testelor, s-a dovedit că acesta era sub influenţa unui cocktail de trei droguri şi anterior fusese oprit de poliţie în trafic, dar nu şi verificat cu drugtest. Detalii AICI

Braşov Metropolitan a scris în urmă cu trei zile despre raportul Poliţiei Române, privind şoferii suprinşi cu sau sub influenţa substanţelor interzise. Într-un efort de a-şi „curăţa” imaginea, în contextul în care după tragedia de la Constanţa a ieşit la iveală că poliţiştii îl opriseră în noaptea accidentului pe tânărul narcoman, de două ori chiar, şi de fiecare dată l-au lăsat să plece, Poliţia Română a arătat cifrele intervenţiilor sale pe această speţă.

Raportul arată însă o realitate pe care nimeni nu o spune cu voce tare: consumatorii de substanţe interzise sunt prinşi, dar nu condamnaţi în timp util. Astfel, infracţiunile se prescriu, iar sentimentul că legea poate fi încălcată fără urmări grave devine o realitate pentru teribilişti. Este primul pas pentru adevărate drame.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.