Doi bărbați dați în urmărire generală, găsiți în trei zile în județul Brașov. Cum încercau să „fenteze” autoritățile

Doi bărbați dați în urmărire generală au fost prinși în trei zile în județul Brașov, unul dintre ei după ce le-a oferit jandarmilor date de identificare false.  

Astfel, duminică, în Râșnov, în timpul unei patrule a Jandarmeriei, atunci când echipajul a identificat și intervenit în cazul unui individ care incendia cabluri electrice cu scopul de a valorifica metalul. Situația a evoluat rapid pe măsură ce jandarmii au intervenit.I s-au cerut actele de identitate, dar bărbatul a susținut că nu avea la el niciun document oficial, dar a oferit jandarmilor numele său, CNP-ul și o adresă pentru identificare. Totuși, în timpul verificărilor ulterioare, au apărut suspiciuni în rândul forțelor de ordine, deoarece fotografia bărbatului nu corespundea cu înregistrările din bazele de date consultate.

Bărbatul avea o stratagemă ingenioasă pentru a se sustrage de la rigoarea legii

În ciuda insistențelor repetate privind veridicitatea datelor furnizate, individul și-a menținut poziția că informațiile sunt corecte. Însoțit de jandarmi, bărbatul s-a îndreptat către locul său de muncă, susținând că acolo ar avea documentele necesare pentru a-și confirma identitatea. Cu toate acestea, la locul indicat, individul a declarat că nu poate găsi niciun document de identitate. În consecință, jandarmii au decis să-l escorteze la cea mai apropiată secție de poliție pentru investigații suplimentare. În timpul acestor evenimente, s-a reușit contactarea angajatorului bărbatului, care a furnizat autorităților informații corecte cu privire la identitatea sa reală.

După introducerea datelor corecte în bazele de date, atât poliția, cât și jandarmeria au descoperit că bărbatul era căutat în mod activ, fiind subiectul unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Acest mandat fusese emis de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava la data de 12 septembrie 2022. Concluziile au arătat că bărbatul intenționase să profite de situație și să își ascundă trecutul infracțional, însă a fost oprit de autoritățile competente care și-au făcut datoria cu profesionalism.

Căutat de autorități, găsit Aeroportul Internațional Brașov

În urmă cu doar trei zile, pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, a fost prinsă o altă persoană căutată la nivel internațional.

O acțiune coordonată de forțele de poliție din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov și de polițiștii de frontieră a condus la depistarea lui Konya Erno Laszlo, un bărbat în vârstă de 36 de ani, cu domiciliul în municipiul Sfântu Gheorghe. Această operațiune a avut loc pe baza unor informații valoroase și date obținute în cadrul activităților operative.

Conform detaliilor furnizate, individul era căutat la nivel național de către Inspectoratul de Poliție Județean Covasna și era deținătorul unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, document emis de Judecătoria Sfântu Gheorghe. Konya Erno Laszlo a fost identificat și reținut în legătură cu infracțiuni economice pentru care avea de executat o pedeapsă de 1 an și 2 luni închisoare conform hotărârii judiciare.

Persoana în cauză a fost transferată în custodia Penitenciarului Codlea din județul Brașov, pentru executarea pedepsei dictate de instanță.

Operațiuni de amploare: 25 de persoane căutate depistate într-o singură zi

Raportul din data de 13 august indică că în cursul ultimelor 24 de ore, forțele de poliție au desfășurat cu succes operațiuni de depistare a unui număr de 25 de persoane căutate la nivel național sau internațional.

La fel de semnificativ, conform raportului din data de 12 august, în intervalul precedent de 24 de ore, autoritățile au reușit să identifice și să localizeze 17 persoane căutate la nivel național sau internațional.

Aceste operațiuni de succes au permis punerea în aplicare a măsurilor legale adecvate pentru fiecare individ în parte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.