Fostul procuror general al României, Gabriela Scutea, pensionată la 50 ani. Ea își încheie activitatea la Curtea de Apel Brașov

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru eliberarea din funcţie a mai multor magistraţi ca urmare a pensionării acestora, relatează News.ro. Pe listă se regăsește și fostul procuror general al României Gabriela Scutea, care, începând din data de 18 august va intra în pensie.

Gabriela Scutea este acum procuror la Parchetulul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, având gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, transmite Administraţia Prezidenţială.
Gabriela Scutea, în vârstă de 50 de ani, a fost numită procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 20 februarie 2020, potrivit site-ului PÎCCJ. Ea a condus PÎCCJ până în primăvara acestui an.

Aceasta s-a înscris, în luna februarie a acestui an,în cursa pentru un nou mandat de 3 ani la şefia PÎCCJ, însă competiţia a fost însă câştigată de Alex Florenţa, care din 30 martie a devenit noul procuror general al României.

Anterior numirii în funcţia de procuror general, Scutea a ocupat poziţii de conducere şi de execuţie la nivelul tuturor gradelor de jurisdicţie, având o activitate de 24 de ani în cadrul Ministerului Public din România.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.