Inițiativa dentară de amploare la nivelul unităților de învățământ din Brașov. Se anticipează că aproximativ 2.500 de elevi din clasa pregătitoare vor avea parte de beneficiile programului

Dinți sănătoși, zâmbet frumos!” reprezintă o inițiativă menită să îmbunătățească starea de sănătate dentară a copiilor din Brașov. Proiectul a fost lansat în dezbatere publică de către autoritățile locale.

Prin intermediul cabinetelor stomatologice din școli, se dorește furnizarea de servicii de calitate pentru tinerii elevi.  Cetățenii din Brașov sunt încurajați să contribuie cu propuneri și sugestii pentru îmbunătățirea proiectului până la data de 28 august. Sugestiile pot fi transmise către Direcția de Asistență Socială Brașov, situată pe strada Panselelor nr. 23, fie prin fax la numărul 0368464083, fie prin e-mail la adresa dasbv@dasbv.ro.

Servicii stomatologice gratuite în școli. Cabinete vor alocă două ore zilnic pentru a furniza serviciile necesare

În cadrul acestui program, serviciul va fi disponibil gratuit prin intermediul celor șase cabinete stomatologice deschise în școlile din Brașov. Aceste cabinete sunt situate în Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, Școala Gimnazială nr. 19, Școala Gimnazială nr. 2, Colegiul „Nicolae Titulescu”, Colegiul Tehnic „Transilvania” și Colegiul Național „Unirea”.

Cheltuielile legate de materialele necesare pentru serviciile stomatologice, estimate la de 250.000 lei anual, vor fi acoperite din bugetul local al Municipiului Brașov, prin intermediul bugetului de venituri și cheltuieli al Direcției de Asistență Socială Brașov.

Obiectivul Primăriei Brașov: 10 sau 11 cabinete stomatologice școlare, până la încheierea anului școlar 2023-2024

Simultan, viceprimarul Flavia Boghiu a dezvăluit și intenția de a extinde rețeaua de cabinete stomatologice în cadrul școlilor. Obiectivul propus este să fie funcționale încă 4-5 astfel de facilități în unitățile de învățământ până la încheierea anului viitor.

Din cele cinci (în 2022 existau 5 cabinete stomatologice în cadrul instituțiilor de învățământ din Brașov), la două este asigurată asistența medicală cu medic și asistentă (cel de la Școala Gimnazială, nr. 19 și cel de la Colegiul Tehnic „Transilvania” – n.red.), celelalte trei (Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, Școala Gimnazială nr. 2, Colegiul „Nicolae Titulescu”) fiind dotate, dar fără personal de specialitate”, a precizat anul trecut pentru Radio România Brașov FM purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului Brașov, Valentin Bucur

Inițiativa se bazată pe expertiza Colegiul Medicilor Stomatologi Brașov

Fundamentul acestei inițiative îl constituie ghidurile furnizate de Colegiul Medicilor Stomatologi Brașov. În primă fază, accentul este pus pe elevii din clasele pregătitoare, care vor avea ocazia să beneficieze de procedura de sigilare a „molarilor de 6 ani”.

15% dintre copii au acces la sigilarea dentară

Rezultatele unui studiu realizat în parteneriat de DENT ESTET și Reveal Marketing Research dezvăluie comportamentele din rândul părinților români în ceea ce privește sănătatea dentară a copiilor lor. Această cercetare dezvăluie o panoramă semnificativă asupra situației actuale. Conform acestor analize, aproximativ 40% din numărul părinților aleg să își ducă copiii la dentist pentru o ședință de detartraj o dată la 2 ani sau chiar mai rar.

Potrivit studiului numai 17% dintre copiii cu vârsta sub 12 ani beneficiază de detartraj, o procedură simplă, esențială pentru menținerea sănătății orale pe termen lung. În același timp, doar 15% dintre acești copii au acces la sigilarea dentară, un tratament profilactic eficient pe termen lung, dar non-invaziv.

Datele acestea oferă o imagine clară asupra nevoii de mai multă informare și conștientizare în rândul părinților cu privire la importanța îngrijirii orale regulate și a procedurilor profilactice pentru copiii lor. Un efort comun între profesioniștii din domeniul stomatologic și părinți ar putea contribui semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate dentară a noii generații.

Ofertă pentru elevii și studenții din Brașov

Zilele acestea, clinica Life Dental Spa a lansat o nouă campanie menită să sprijine tinerii în îngrijirea sănătății lor dentare. Elevii și studenții care vor alege să viziteze una dintre cele 11 clinici dentare Life Dental Spa vor putea beneficia de reduceri de până la 50%, la diverse servicii stomatologice.

Toți tinerii care pot dovedi că sunt elevi sau studenți vor plăti pentru consultații și tratamente dentare prețuri mai accesibile. Printre beneficiile oferite se numără o reducere de 50% pentru serviciile de detartraj profesional și igienă dentară, disponibile în toate locațiile Life Dental Spa (București, Iași, Cluj-Napoca, Oradea, Brașov, Arad, Sibiu, Pitești și Constanța). În plus, tratamentele dentare de ultimă generație, ce implică tehnologia laser și asigură proceduri precum tratarea cariilor cu laser, soluționarea gingivitelor și aplicarea sigilărilor dentare, vor fi disponibile cu o reducere generală de 20%.

Această inițiativă este gândită să ofere tinerilor o oportunitate reală de a accesa servicii stomatologice de calitate, într-un mod mai convenabil și mai prietenos cu bugetul lor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.