Investiții de peste 1,13 miliarde de lei în infrastructura națională prin Programul „Anghel Saligny”. Pe listă este și un proiect din județul Brașov

Prin intermediul Programului „Anghel Saligny”, Ministerul Dezvoltării va investi peste 1,13 miliarde de lei în 100 de proiecte noi de infrastructură. Ministrul Adrian Veştea a semnat marți contractele de finanțare pentru aceste proiecte la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Valoarea totală a contractelor semnate în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” se ridică la 1.135.215.117 lei. Pe lista contractelor se regăsește și un proiect din județul Brașov.

Printr-o serie de contracte semnate în prezența unor beneficiari ai proiectelor, se conturează un plan amplu de îmbunătățire a infrastructurii. Aceste acorduri vizează diverse inițiative, cum ar fi modernizarea rețelei rutiere, optimizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, modernizarea rețelelor de canalizare, îmbunătățirea stațiilor de epurare a apelor uzate și implementarea unor soluții inteligente pentru distribuția gazelor naturale. În plus, planul cuprinde construirea de poduri, renovarea și modernizarea pistelor de biciclete, îmbunătățirea podețelor, trotuarelor și a sistemelor de scurgere a apelor pluviale.

Județele Dolj (8 proiecte), Arad (7 proiecte), Iași (6 proiecte), Vrancea (5 proiecte) și Timiș (5 proiecte) au înregistrat cel mai mare număr de proiecte aprobate.

În județul Brașov a fost avizat un singur proiect, localizat în comuna Crizbav

Proiectul reprezintă o evoluție semnificativă pentru comuna Crizbav, punând accentul pe îmbunătățirea infrastructurii rutiere locale.

Localizarea în comuna Crizbav amplifică impactul acestui proiect în cadrul comunității și pentru cei care tranzitează zona, cu atât mai mult cu cât localitatea este situată în regiunea istorică Țara Bârsei, comuna găsindu-se la o distanță de 10 km față de DN 13 și la 6 km față de DN 1. Pentru acest proiect a fost alocată  suma de 10.000.000 lei

Inițiativa se axează pe modernizarea rețelei de drumuri din comună, o inițiativă care nu doar va transforma aspectul vizual al zonei, dar va aduce și avantaje palpabile pentru locuitori și economie. Drumurile bine întreținute nu doar că facilitează circulația rutieră, dar pot atrage și investiții noi în zonă, sporind accesibilitatea și creând o infrastructură solidă pentru dezvoltare.

Modernizarea rețelei de drumuri implică adesea asfaltare, repararea și îmbunătățirea sistemului de drenaj, semnalizarea corespunzătoare și poate chiar includerea elementelor de siguranță pentru pietoni și cicliști.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.