România este mai mică decât Polonia, dar cu mai mulți urși. Raportul este de 1 la 50

Imagine cu rol de ilustrare

Chiar dacă este mai mică decât Polonia, România are mult mai mulți urși, raportul fiind de un exemplar în Polonia la 50 în România, potrivit unul reportaj al Agenției France Press, preluat de Agerpres.

În Polonia sunt în jur de 150 de urși, iar suprafața împădurită din această țară fiind de 90.000 de kilometri pătrați. (28,80 % din suprafața țării – 312.679 de kilometri pătrați).

În schimb, în România, potrivit estimărilor din primăvara acestui an, trăiesc între 7.536 şi 8.093 de urși. Suprafața României este de 238.397 kilometri pătrați, iar 26,72% din teritoriul național (63.700 de kilometri pătrați) este ocupat de păduri.

Urșii din ambele state trăiesc în lanțul carpatic, care trece prin opt state europene, în reportajul amintit se arată că „pădurile – dintre care şi unele bătrâne, de peste 150 de ani – sunt printre ultimele bastioane ale biodiversităţii pe continent. Mai există chiar şi păduri virgine, neatinse de om”.

1 Comentariu

  1. „suprafața împăturită” ??!! Ursii traiesc la MUNTE!!!! Romania este mai muntoasa decat Polonia (Aproape jumatate din Romania este acoperita de munti). Cat din suprafata muntoasa a Poloniei este impadurita? Cat la suta din surpafata Poloniei este acoperita de munti? Paduri sunt si la ses, dar nu traiesc ursii in ele in Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.