Se reiau lucrările la podul de la Voila. Când s-ar putea circula pe cel nou?

Din 30 august ar trebui să se redeschidă șantierul podului de la Voila, după ce în 29 august Consiliul Județean Brașov a emis ordinul de reluare a lucrărilor. Anunțul a fost făcut marți de președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică.

Reprezentantul administrației județene estimează că lucrările la noul pod vor fi gata peste aproximativ un an, în perioada august – septembrie 2024.

„În aproximativ o lună, podul va fi demolat, apoi se vor reface fundațiile, după care se va trece la celelalte etape. Elementele metalice sunt deja pe amplasament, astfel că se va câștiga timp”, a declarat Șerban Todorică.

El a menționat că în ultima perioadă, după mai multe discuții cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, au fost aduse unele modificări proiectului.

„Inițial, era proiectat pentru o masă maximă admisă de 80 de tone, dar pentru a putea fi utilizat pentru transporturile speciale către baza de la Cincu, va fi construit astfel încât să suporte o greutate maximă de 100 de tone”, a explicat președintele Consiliului Județean Brașov.

Dacă problema podului este în curs de rezolvare, în ceea ce privește realizarea unui drum care și ocolească satele Cincșor și Cincu, proiectul este în faza de „tatonare a terenului”.

„În această perioadă se lucrează la documentațiile tehnice. Se pune problema realizării unui drum care să depășească normativele tehnice specifice unui drum județean. În aceste condiții este luată în calcul posibilitatea ca această investiție să fie preluată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, a afirmat Șerban Todorică.

Pentru construirea unui nou pod peste râul Olt, între satele Voila și Cincșor, pe drumul județean DJ 105, Consiliul Județean Brașov a obținut o finanțare de la bugetul de stat în anul 2017, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Au urmat licitații și alte proceduri birocratice, iar contractul de lucrări a fost semnat abia la finalul anului 2020. Amplasamentul a fost predat constructorului în luna ianuarie a anului 2021 și, potrivit contractului, noul pod ar fi trebuit să fie gata în 28 de luni. 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.