VIDEO. Făgărașul, inclus în Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului. Făgărășenii vor putea afla în timp real cât de poluat este aerul din orașul lor

Făgărașul va avea o stație de monitorizare a calității aerului, echipamentul urmând a fi instalat de Agenția pentru Protecția Mediului Brașov. Echipamentul va fi inclus în Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA), care, în județul Brașov astfel de stații la Brașov, Codlea, Fundata și Sânpetru.

Pentru amplasarea stației de la Făgăraș, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Ciprian Băncilă, a declarat că a fost identificat terenul și au început demersurile pentru obținerea avizelor și autorizațiilor.
„Terenul pe care va amplasată stația a fost intabulat și a fost obținut certificatul de urbanism și așteptăm instrucțiunile din partea Ministerului Mediului pentru a vedea ce pași trebuie urmați în continuare. Vrem să montăm cât mai repede echipamentul”, a declarat Ciprian Băncilă.

Reprezentantul agenției nu a precizat când va deveni operațională noua stație.

Datele obținute de noua stație vor putea fi vizualizate pe platforma online Calitate Aer. Site-ul afişează indicii de calitate şi valorile măsurate, actualizate orar, aflate în curs de validare și certificare.

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO. Făgărașul, inclus în Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului. Făgărășenii vor putea afla în timp real cât de poluat este aerul din orașul lor - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.