A început, oficial, construirea parcării multietajate din Bartolomeu. Lucrările vor dura 12 luni

Primăria Brașov a emis vineri ordinul de începere a lucrărilor la parcarea multietajată de tip park&ride de lângă  terminalului RATBV din Bartolomeu, în apropierea viitoarei Săli Polivalente. Noua parcare va avea 4 niveluri și peste 700 de locuri de parcare, valoarea lucrărilor este de 85.660.124 lei, fără TVA, iar lucrările vor dura 12 luni.

Suprafața viitoarei parcări este de peste 20.000 de metri pătrați, din care 9.905,28 metri pătrați pe cele două niveluri subterane și 10.112,19 metri pătrați pe nivelurile supraterane.

Cele peste 700 de locuri de parcare sunt împărțite astfel: 697 de locuri pentru autoturisme, din care 28 pentru persoanele cu dizabilități, 10 locuri pentru motociclete, 12 locuri pentru autocare/microbuze și 54 locuri pentru biciclete. Parcările pentru autocare și biciclete se vor amenaja la nivelul solului.

Parcarea va fi dotată cu 13 stații de încărcare a autoturismelor electrice. Puterea electrică a unei stații de încărcare va fi de 11-22-55kW/400V.

Bănci și arbuști pe parcare

Construcția va fi dotată cu un sistem de control acces auto automat, cu bariere, ce va facilita organizarea achitării tarifelor de parcare și funcționarea în siguranță a circulației, precum și un sistem de gestionare smart, cu afișaj electronic, pentru informarea rapidă a utilizatorilor referitor la locurile de parcare disponibile. Totodată, va exista și un sistem de supraveghere video pentru evitarea eventualelor incidente.

Peste parcare este propusă o terasă circulabilă parțial înierbată, amenajată ca spațiu verde, cu plante decorative, arbuști, bănci din lemn și alei.

Lucrările sunt fi realizate de către Eren Cons împreună cu Metal Hammer BAU, Capabil, Termoprot, Logosol Rent, Hardinstal Consulting – subcontractanți și terți, Studio Art Construct, subcontractant.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.