Locurile de parcare din Brașov se vor atribui doar online. Licitațiile din această toamnă, din curtea Primăriei, au fost suspendate

Primăria Brașov se pregătește să schimbe regulile privind atribuirea locurilor din parcările rezidențiale: vor fi licitații online. Reprezentanții Primăriei Brașov susțin că propunerea a venit din partea cetățenilor, însă nu a menționat câți brașoveni au cerut „digitalizarea” licitațiilor pentru locurile de parcare. Anii trecuţi, locurile de parcare erau distribuite după principiul „primul venit, primul servit”, iar în cazul în care mai multe persoane doreau acelaşi loc, se trecea la licitaţie.

Conform anunțului Primăriei Brașov, va fi creată o platformă online prin intermediul căreia cetățenii vor vedea care sunt locurile libere, vor putea aplica pentru ele și, în cazul în care există mai multe solicitări, vor putea să liciteze.

„Până la implementarea acestei platforme, care presupune inclusiv modificarea Regulamentului de atribuire și folosire a locurilor de parcare în parcările de reședință din municipiul Brașov, toate procedurile programate în perioada 2 octombrie – 20 noiembrie 2023 se suspendă”, a anunţat Municipalitatea, într-un comunicat.

Până acum, licitațiile se desfășurau cu prezență fizică, în curtea Primăriei Brașov.

Digitalizarea licitațiilor pentru locurile de parcare ar putea crea probleme brașovenilor nefamiliarizați cu procedurile online. De altfel, potrivit unui studiu publicat în luna mai a acestui an, România este codașă în Uniunea Europeană când vine vorba de competențe digitale. Deşi se discută de mulţi ani despre digitalizare, mai puțin de 30% dintre români au competențe digitale de bază, arată acest sondaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.