Centrul de zi de la Centrul pentru Persoane Fără Adăpost Brașov, suspendat pe termen nelimitat. Acesta ar trebui mutat într-o clădire deja finalizată care ar putea fi inaugurată abia în campania electorală

Foto: BraşovMetropolitan.ro

Chiar dacă lucrările la Centrul pentru Persoane fără Adăpost de pe strada Panselelor din Brașov au fost terminate în urmă cu mai bine de o lună, acesta nu a fost pus în funcțiune și nici nu există un anunț oficial prin care să fie anunțat un termen. Conducerea Direcției de Asistență Socială Brașov (care are în subordine acest centru) speră ca acest centru să fie deschis înainte de începerea sezonului rece, când va fi cea mai mare nevoie de el. Pe de altă parte, unul dintre consilierii locali brașoveni are o altă opinie: deschiderea este amânată până anul viitor, când sunt și alegerile locale.

Între timp, activitatea Centrului de zi pentru persoanele fără adăpost (care funcționează în clădirea de pe strada Zizinului, aflată într-o stare tehnică deplorabilă) va fi suspendată pe termen nelimitat, începând cu data de 11 septembrie. Decizia a fost luată de conducerea direcției, pentru a evita sancțiunile sau chiar retragerea licenței. Activitatea acestui centru, în care persoanele fără adăpost beneficiază de consiliere, va fi reluată după ce se va rezolva problema spațiului.

„Centrul de zi va fi deschis în momentul în care va putea fi mutat, fie în clădirea de pe strada Panselelor, fie în cea de pe strada Gladiolelor (unde este căminul pentru persoane vârstnice, n.r.)”, ne-au declarat surse din cadrul DAS Brașov.

În ceea ce privește deschiderea centrului de pe strada Panselelor, viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu (care coordonează activitatea Direcției de Asistență Socială Brașov) a declarat în ultima ședință de plen a Consiliului Local că acum se lucrează la intabularea clădirii.

În schimb, consilierul local Alexandra Crivineanu a declarat că „la acest moment situația este îngrijorătoare și cer administrației USR din Primăria Brașov să ia măsuri cât mai urgente. Avem un centru căruia i s-a retras licențierea și o decizie de suspendare (internă, de teamă) a unui alt centru, pentru că nu mai îndeplinesc criteriile necesare pentru funcționare și 21 de suflete care trăiesc în condiții mizere și greu de dus, într-o clădire neglijată de autorități, în care nu s-a mai investit niciun leu și pe care viceprimarul de resort nu vrea să le mute în noul Cămin de pe strada Panselelor. Asta până în prag de alegeri, când brusc se va erija în salvatorul persoanelor fără adăpost”.

De altfel, și surse din cadrul Direcția de Asistență Socială susțin că deschiderea centrului de pe strada Panselelor este amânată în mod nejustificat și că se așteaptă campania electorală pentru inaugurarea lui.

Retragerea licențierii la care a făcut referire consilierul local vizează Adăpostul de noapte, care a fost mutat din imobilul de pe strada Zizinului în clădirea Căminului pentru persoane Vârstnice de pe strada Gladiolelor.

Deocamdată, acest adăpost funcționează și, în medie, de serviciile lui beneficiază, zilnic, câte 20 de persoane. Problema este că la acest adăpost ajung persoane care pot deveni violente, iar în aceeași clădire sunt și vârstnicii instituționalizați.

1 Trackback / Pingback

  1. Centrul de zi de la Centrul pentru Persoane Fără Adăpost Brașov, suspendat pe termen nelimitat. Acesta ar trebui mutat într-o clădire deja finalizată care ar putea fi inaugurată abia în campania electorală - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.