Comisia Zonală a Monumentelor Istorice nu a avizat proiectul Parcului Cetățuii Brașovului. Primăria Brașov trebuie să prezinte noi studii

Primăria Brașov nu a obținut avizul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice pentru proiectul Parcului Cetățuii de pe Dealul Straja. Documentația depusă de municipalitatea brașoveană a fost analizată de comisie în ședința din 6 septembrie, iar pentru a obține avizul Primăria Brașov va trebui să depună noi studii și simulări.

„Se va prezenta studiul peisagistic și studiul istorico-arhitectural în vederea fundamentării intervențiilor. Se va întocmi un raport arheologic teoretic. Simulările fotorealiste vor prezenta și imagini din alte unghiuri, care să prezinte intervențiile în relație cu monumentul istoric (Cetățuia). Intervențiile propuse vor fi detaliate: mobilier urban, corpuri de iluminat, stereotomii pavaje, etc. Se atrage atenția asupra
existenței bornei de piatră instalată în timpul imperiului Austro – Ungar pentru măsurarea gradului terestru (distanța între meridiane)”, au solicitat reprezentanții Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice Brașov.

Primăria Brașov a anunțat că are în plan să amenajeze un parc în jurul Cetățuii în urmă cu mai mulți ani, iar în această perioadă lucrează la Studiul de Fezabilitate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.