Refugiații ucraineni, mutați din CATTIA Brașov. Primăria nu a anunțat unde este noul sediu al centrului, iar pe site-ul UNICEF apare vechea adresă

După mai bine de un an în care a funcționat la Centrul de afaceri din Bartolomeu (CATTIA), centrul pentru refugiații din Ucraina a fost mutat. Acest lucru nu a fost anunțat nici de Primăria Brașov, nici de Agenția Metropolitană Brașov (care are în administrare CATTIA). De altfel, nu a fost anunțat nici noul sediu al centrului, cu toate că refugiații, mobilierul și o cantitate impresionantă de ajutoare au fost mutate din CATTIA de aproximativ o lună.

Ba mai mult, schimbarea de adresă nu apare nici pe site-ul UNICEF (Centrul de la CATTIA este „Punct Albastru”, coordonat de UNICEF).

Pe de altă parte, potrivit unor surse, centrul pentru refugiați a fost mutat pe strada B. P. Hașdeu din Brașov, într-un spațiu închiriat.

Soluția este una temporară, pentru că în ședința de plen a Consiliului Local Brașov din 28 septembrie urmează a fi supus aprobării un punct privind mutarea centrului la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, de pe strada Panselelor. Inițiatorul proiectului, respectiv Primăria Brașov a argumentat aceasta decizie prin faptul că, în acest fel, vor fi utilizate mai eficient resursele umane și materiale.

Centrul comunitar pentru refugiați din CATTIA a fost înființat în primăvara anului 2022. Inițial a fost un „centru logistic”, de unde plecau convoaiele umanitare pentru Ucraina. Apoi, la CATTIA au fost amenajate spații de cazare pentru refugiați, pentru ca apoi să devină un centru în care refugiații beneficiau de servicii complexe (înregistrare, asistență medicală, asistență juridică), aceste servicii fiind asigurate de mai multe ONG-uri din Brașov.

În luna aprilie a anului 2022, centrul comunitar de la CATTIA a devenit „Punct Albastru“ (Blue Dot), organizat sub tutela UNICEF. De asemenea, din acel moment, centrul de la Brașov a beneficiat de finanțări externe și guvernamentale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.