Sorana Cîrstea, victorie remarcabilă la US Open. Jucătoarea română stabileşte o premieră în cariera ei, la turneul de la Flashing Meadow

Sorana Cîrstea a obţinut, în aceată dimineaţă, o victorie remarabilă la US Open, împotriva Elenei Ribakyna, nr. 4 WTA, pe care a învins-o cu 6-3, 6-7(6), 6-4, în turul 3 al turneului de grand slam. Pentru Sorana, prezenţa în optimile US Open este o premieră în carieră.

Sorana Cîrstea a obţinut la US Open o victorie pe care mulţi o catalogau drept imposibilă, împotriva Elenei Ribakyna – una dintre cele mai in formă jucătoare ale lumii. În vârstă de 24 de ani, Elena Ribakyna a câștigat Wimbledon 2022 și jucat în finala Australian Open 2023. Cel mai bun rezultat la US Open este prezența în turul al treilea (2021), iar la Roland Garros a ajuns până în sferturi (2021).

Această victorie a Soranei vine după un alt rezultat bun obţinut în turul 2, împotriva  Annei Kalinskaya (89 WTA) 6-3, 6-4.

Următoarea adversară a Soranei va fi la fel de puternică

Cîrstea e, în premieră, în optimile US Open, la 17-a ei participare la New York! Și aici va da un alt test infernal, urmând să o întâlnească, luni, pe elvețianca Belinda Bencic (26 de ani, 13 WTA). Mai departe, câștigătoarea meciului Cîrstea – Bencic va juca, în sferturi, fie cu Muchova (10 WTA), fie cu Wang Xin (53 WTA).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.