Cât mai merge şpaga prin Guvernul României: Fost director din Ministerul Mediului, trimis în judecată pentru o mită de un milion de lei

Dinu Octavian Nicolescu, fost director în Ministerul Mediului, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că ar fi cerut și primit mită aproape 1 milion de lei de la un om de afaceri, pentru a interveni în a şterge obligaţiile fiscale de peste 5,69 de milioane de lei pe care firma acestuia le avea de achitat către Administrația Fondului pentru Mediu.

Octavian Nicolescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani în formă continuată.

Acuzațiile pe care i le aduce DNA:

  • În luna aprilie 2020, Dinu Octaian Nicolescu i-ar fi cerut unui om de faceri (martor în cauză), printr-un intermediar, suma de 1.000.000 lei pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor funcționari publici din cadrul Ministerului Mediului și că i-ar determina pe aceștia să dispună anularea obligațiilor fiscale, în valoare de 3.478.438 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administrația Fondului pentru Mediu.
  • În acest context, în datele de 13 și 14 aprilie 2020, prin același intermediar, ar fi primit în două tranșe (500.000 lei și 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei.
  • Pentru a ascunde adevărata proveniență a unei părți din suma primită mită (354.903 lei), Nicolescu ar fi făcut mai multe depuneri bancare de numerar și transferuri succesive de bani între conturile proprii.

În acest dosar au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra a două imobile și asupra sumei de 25.000 euro, ridicată la percheziții.

Dosarul a fost trimis pentru judecare Tribunalului București.

Un dosar pornit în aprilie, de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 25 aprilie 2023, a lui Dinu-Octavian Nicolescu, la data faptei director economic în cadrul Ministerului Mediului, în prezent director al Autorității Vamale Române.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.