Judecătoare din România, acuzată de ANI că nu poate justifica peste 30 de milioane de lei din averea deţinută

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) acuză o judecătoare de la Tribunalul București că ar avea o avere nejustificată de peste 30 de milioane de lei. Este vorba de Cristina-Gabriela Mazilu, care a mai fost judecătoare în cadrul Judecătoriei Sector.

ANI a anunţat, într-un comunicat de presă, că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de 30.388.515 lei, între averea dobândită şi veniturile realizate de către Gabriela Cristina Mazilu, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti şi fost judecător în cadrul Judecătoriei Sector 4.

În acest caz, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către cei doi şi cere confiscarae sumei nejustificate.

Gabriela Cristina Mazilu nu avea niciun imobil declarat, niciun autoturism și niciun leu în conturi, conform declarației de avere depusă în acest an, depusă pe site-ul ANI. A consemnat o datorie de 150 de mii de euro către Gabriel Mazilu. La capitolul venituri a notat 191.932 de lei de la Tribunalul București – salariu și 99.132 de lei, de la aceeași instituție – drepturi salariale. De la Consiliul Superior al Magistraturii a primit 5.421 de lei după ce a fost membru în cadrul unei comisii.

De asemenea, ANI a constatat

De asemenea, ANI a constatat o diferenţă nejustificată în cuantum total de 1.213.986 lei şi între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ionel Victor Nicoreşteanu, funcţionar public cu statut special în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu şi Ionel Victor Nicoreşteanu au fost cercetaţi de DIICOT în anul 2015 într-un dosar privind credite frauduloase luate de la BRD, în care era implicat şi omul de afaceri Remus Truică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.