Cişmele noi în tot oraşul. Modele propuse de Primărie reduc consumul de apă şi adapă şi câinii

Primăria Brașov a început, în această săptămână, înlocuirea cișmelelor existente cu unele noi, din oţel zincat, cu temporizator. Reprezentanţii Municipalităţii spun că una dintre îmbunătăţirile pe care le aduce noul model de cişmea este aceea că are şi o cu adăpătoare pentru câini, răspunzând astfel solicitărilor venite din partea braşovenilor.

Deocamdată au fost achiziţionate 24 cişmele, din două modele, care să le înlocuiască pe cele existente. Acestea au costat 240.140 de lei, la care se adaugă TVA, ceea ce înseamnă că o singură cişmea costă aproximativ 10.000 fără TVA.

Primul model, din care au fost deja montate şate cișmele dintr-un total de 12, sunt din oțel zincat la cald și vopsit cu aspect tip ,,lovitură de ciocan”. Cișmeaua este dotată cu două robinete metalice cu temporizator pentru controlul debitului de apă și două cuve metalice dispuse de-o parte și de alta a corpului central, executate din oțel inoxidabil finisat satinat, dotate cu sistem de preaplin. Ele sunt situate în partea superioară, pentru uzul persoanelor, și în partea inferioară, pentru uzului animalelor.

Celelalte 12 cișmele, din al doilea model, sunt executate integral din oțel zincat la cald și vopsit în câmp electrostatic cu vopsea pulbere termorezistentă în culoarea gri. Acest model are cuvă în partea inferioară, și este dotat cu două robinete metalice, temporizate, pentru controlul debitului de apă.

Unde vor fi amplasate noile cişmele

Până acum au fost înlocuite cișmele din Parcul Titulescu, cele din fața Rectoratului, de la parcul Eroilor, Parcul Trandafirilor și Parcul Tractorul.

În următoarele zile vor fi înlocuite cele din scuarul Berzei, pietonal Piața Astra, b-dul Ștefan cel Mare, pietonal Valea Cetății și Lacul Noua.

Următoarea etapă este cea de extindere a rețelei de cișmele, astfel încât să acopere cât mai mult din nevoile brașovenilor. Sunt vizate terenurile de sport, locurile de joacă și alte zone de agrement.

1 Trackback / Pingback

  1. Cişmele noi în tot oraşul. Modele propuse de Primărie reduc consumul de apă şi adapă şi câinii - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.