Cum se face răzuirea datelor din rețeaua de social media Telegram

Tot ce trebuie să știi despre răzuirea datelor pentru Telegram, care sunt cele mai bune instrumente, cum se face și multe alte informații foarte utile.

Tot ce trebuie să știi despre răzuirea datelor pentru Telegram, care sunt cele mai bune instrumente, cum se face și multe alte informații foarte utile.

Ce înseamnă răzuirea datelor pentru Telegram?

Companiile au nevoie de date cât mai bine clasificate, pe care să le folosească în diverse scopuri, inclusiv de marketing. De exemplu, cazinourile online precum Vulkan Vegas adună date despre preferințele utilizatorilor pentru a-și crea ofertele de bonus și le publică pe paginile lor „Promoții” precum https://ro-vulkan-vegas.com/bonusuri/.

Tot ce trebuie să știi despre răzuirea datelor pentru Telegram, care sunt cele mai bune instrumente, cum se face și multe alte informații foarte utile.

În acest sens, printre multiplele modalități de triere a datelor spre a beneficia de o acuratețe maximă, se numără și procesul de data scraping (răzuirea datelor). Un astfel de procedeu se poate folosi chiar și pentru extragerea datelor de pe platformele de social media, așa cum este și Telegram.

Această rețea de socializare a atins un număr de 550 de milioane de utilizatori care au conturile active, o creștere de 175% față de anul 2018. În acest moment, peste 55.2 milioane de persoane sunt active zilnic pe platforma Telegram. Din ce în ce mai multe companii folosesc Telegram pentru afacerile lor, motiv pentru care aplicația Telegram s-a situat în Top 5 cele mai descărcate aplicații în 2023.

Telegram – una dintre rețelele de socializare cu un impact major în viitorul publicității online

In anul 2023, Telegram are de 1,068 miliarde de utilizatori și 700 de milioane de utilizatori activi lunar. La început, în 2014, rețeaua numără doar 34 de milioane de utilizatori, însă, începând cu 2018, numărul acestora a crescut cu 100 de milioane anual, totalizând 550 de milioane în 2021. Acum, Telegram este a patra cea mai populară aplicație de mesagerie la nivel global după WhatsApp, WeChat și Facebook Messenger.

Utilizatorii își petrec aproximativ 2.9 ore pe zi pe această platformă, puțin mai mult decât cele 2.7 ore petrecute pe rețeaua de socializare Facebook. Din punct de vedere demografic, 58.6% dintre utilizatorii rețelei sunt bărbați, iar 41.4% sunt femei. Cele mai populare canale de pe această rețea sunt:

  • Telegram News
  • Bitcoins News Crypto
  • Telegram Tips
  • Bollywood HD Movies
  • Amir Tataloo
  • Proxy MTProto
  • Crypto Trading Bitcoin

Acestea numără între 1.9 milioane (Amir Tataloo) și 7.5 milioane (Telegram Tips) de urmăritori. Răspândirea din punct de vedere geografic a persoanelor care folosesc Telegram indică o concentrare de 22% în India, 10% în Rusia, 8% în Indonezia și 2% în SUA. Astfel, zona Asiei concentrează 38% dintre utilizatorii platformei, Europa 27%, America de Sud 21%, iar țările din Africa de Nord și Orientul Mijlociu aproximativ 8%.

Cum se face răzuirea datelor din grupurile de Telegram?

Pentru început trebuie făcută distincția între răzuirea datelor de pe canalele și grupurile Telegram – este imposibil de extras membrii de pe canale, dar este posibil să-i extragi de pe grupuri. Acest lucru se datorează faptului că pe grupuri, membrii pot scrie și pot fi listați și ceilalți membri ai grupului, în timp ce pe canale subscriberii nu sunt vizibili și este posibil să nu aibă nici dreptul de a scrie.

Pentru a efectua operațiunea de răzuire a datelor poți folosi următoarelor programe:

  • Bright Data
  • Apify
  • Octoparse
  • Silverdor
  • Telegram Scraper

De asemenea, mai poți face data scaraping și în Python și Telethon sau cu ajutorul TeleParser ori TexapiPlus. De exemplu, dacă vrei să extragi membrii folosind aplicația TexApi, atunci trebuie să urmezi acești pași, după ce ai descărcat și instalat programul:

  1. Creează un cont Developer Account pe Telegram (după creare se va afișa o fereastră cu detalii API, ceva de genul Api_ID sau API_hash;
  2. Apasă butonul Setup din aplicația TexApi, unde vei introduce detalii API de pe contul Telegram și numărul de telefon;
  3. Apasă butonul Save;
  4. Apasă butonul Autorizare și apoi Send pentru a fi verificate contul Telegram și numărul de telefon;
  5. Apasă meniul Group, apoi Group List, iar mai apoi butonul “Get…” (butonul se găsește în partea dreapta jos a ecranului) pentru a fi realizată sincronizarea tuturor grupurilor cu programul TexApi;
  6. Apasă butonul Get Member aferent grupului care te interesează și așteaptă până când toți membrii grupului sunt extrași;
  7. Se va deschide o nouă fereastră – Member List;
  8. Apasă butonul Export pentru a exporta și salva lista cu membrii (salvarea se face într-un fișier CSV).

La deschiderea acestui fișier vor fi afișate informații precum nume, prenume, nume de utilizator, număr de telefon și alte informații despre membrii extrași de pe grupul Telegram.

Cum ajută răzuirea datelor la dezvoltarea afacerii?

Ca o afacere să progreseze și să se dezvolte are nevoie de informații cât mai precise. Răzuirea datelor (data scraping) reprezintă una dintre modalitățile de colectare de informații de calitate, fără să fie nevoie de implicarea unei terțe părți care să efectueze această operațiune.

Utilizarea unor program precum cele menționate anterior ajută la economisirea de timp, prin procesarea unui volum mare de date într-un interval redus de timp. Unele programe permit chiar crearea unor boți web care se efectueze în mod automat astfel de activități online, ceea ce va duce la o eficientizare a procesului de răzuire a datelor pe termen lung.

Afacerea va beneficia de informații care vor permite stabilirea unei strategii de marketing mai eficiente, ajutând la adoptarea celor mai bune decizii pentru atingerea obiectivelor stabilite. Datele care pot fi colectate vor fi alese în funcție de necesitățile afacerii, iar nu din niște informații cu caracter general.

Aceste informații pot fi accesate zilnic, iar cei care își doresc să aibă parte de o acuratețe maximă a datelor folosite le pot accesa din mai multe surse. Răzuirea datelor ajută și la optimizarea strategiilor privind prețurile afacerii prin comparare cu prețurile altor afaceri similar. De asemenea, este utilă și pentru monitorizarea brandului și pentru a analiza mult mai eficient cererea și oferta de pe piață.

Telegram este una dintre rețelele de socializare care se bucură de o creștere în popularitate în ultimii ani. De aceea, atunci când îți dorești să obții informații despre membrii unuia sau mai multor grupuri de pe această platformă, poți folosi oricând varianta răzuirii datelor!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.