Grădina Zoologică Brașov, membru cu drepturi depline în Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice și Acvariilor. Este prima din România care a obținut acest statut

După ce în perioada 10 – 13 iulie a trecut prin evaluarea finală, Grădina Zoologică Brașov a primit decizia finală privind admiterea Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice și Acvariilor (EAZA). Statutul de membru cu drepturi depline a fost obținut de Zoo Brașov după ce a fost monitorizată și evaluată timp de 10 ani, perioadă în care, pentru a respecta standardele europene în domeniu, a făcut numeroase investiții pentru asigurarea bunăstării animalelor.

 EAZA este o organizație recunoscută la nivel internațional, care reunește peste 400 de grădini zoologice și acvarii din întreaga Europă și din alte zone ale lumii. Această asociație promovează colaborarea între instituții pentru a îmbunătăți standardul de îngrijire a animalelor, conservarea speciilor și educația publicului.

„Primirea Grădinii Zoologice din Brașov în această prestigioasă organizație reprezintă o garanție a standardelor ridicate pentru bunăstarea și îngrijirea animalelor și a programelor educative pentru vizitatori pe care echipa noastră le-a derulat în ultimii 10 ani. Totodată, ne creează posibilitatea implicării grădinii noastre în programele de reproducere și conservare a animalelor, derulate la nivel european. Aceasta este o realizare extraordinară pentru echipa noastră și pentru toți cei implicați în misiunea noastră de a proteja și conserva viața sălbatică. Suntem încântați să ne alăturăm EAZA și să colaborăm cu alte instituții zoologice de renume din Europa pentru a avansa în munca noastră de conservare și educație”, a declarat directorul Grădinii Zoologice Brașov, Alin Pînzaru.

Reprezentantul Zoo Brașov a promis că în viitor, Grădina Zoologică Brașov va continua să se dezvolte și să își  îmbunătățească activitățile, astfel încât să poată oferi o experiență excelentă vizitatorilor și să contribuie la protejarea și conservarea biodiversității globale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.