Începe montarea unor noi stații de încărcare a mașinilor electrice în Brașov și Poiana Brașov. Conform contractului, ar fi trebuit să fie funcționale

Primăria Brașov a anunțat că în 18 octombrie începe montarea a 15 stații de încărcare a mașinilor electrice în mai multe zone ale orașului. Pentru achiziționarea și montarea acestor dispozitive municipalitatea brașoveană a obținut o finanțare nerambursabilă prin Administrația Fondului de Mediu în 5 mai 2020, iar contractul cu furnizorul – SC Evgo Green Motion SRL – a fost semnat în ultima lună a anului trecut. Valoarea contractului pentru cele 15 stații de încărcare a autoturismelor electrice este de 1.899.270 lei, fără TVA, iar montarea lor începe în 18 octombrie. Prima stație va fi instalată în parcarea multietajată din Poiana de jos.

Conform datelor disponibile pe platforma electronică de achiziții publice, licitația pentru furnizarea și montarea acestor stații a fost lansată în luna februarie a anului 2022, iar contractul a fost semnat în 7 decembrie 2022.  În anunțul de atribuire se menționează că durata contractului este de 9 luni, ceea ce înseamnă că stațiile ar fi trebuie să fie funcționale în luna septembrie a acestui an.

Cele 15 stații vor avea două puncte de încărcare fiecare, unul de 100 de Kw și unul de 22 de Kw, și vor fi instalate în parcări și terminale RATBV.

În Brașov sunt funcționale 24 de stații, iar în oraș sunt înregistrate 999 de autoturisme electrice și 4.450 de autoturisme hibrid, dintre care o parte semnificativă sunt cu sistem plug-in.

Unde vor fi amplasate cele 15 stații:

–  parcarea multietajată Poiana Mică – o stație;

–  parcarea multietajată Regina Maria – patru stații;

–  terminal transport RATBV Poienelor – două stații;

–  parcare gara Brașov – două stații;

– parcare zona fostului stadion municipal- trei stații;

– parcarea de lângă terminalul de transport RATBV Rulmentul – trei stații.​

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.