Programul „Școală după școală” din municipiul Brașov, finanțat de la bugetul local? Decizia finală va aparține Consiliului Local Brașov

Programul „After school” („Școală după școală”) din municipiul Brașov, derulat în cinci școli, ar putea fi finanțat parțial de la bugetul local. Măsura a fost propusă de consilierii liberali ai PNL, care așteaptă acum ca acest proiect să fie introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local Brașov.

Conform declarației consilierului local PNL Pamela Diaconu, vizate de această măsură sunt școlile gimnaziale nr. 2, 3, 11, 13, 15, având ca beneficiari aproximativ 1.367 de copii.

„Proiectul a fost depus în 5 octombrie și, chiar dacă din acel moment au mai fost două ședințe de plen ale Consiliului Local Brașov, acesta nu a fost inclus pe ordinea de zi. În acest moment, cheltuielile sunt suportate integral de părinți, fiind vorba de suma de aproximativ 1.000 lei. Propunerea noastră este ca măcar o parte din costuri să fie suportate de la bugetul local”, a declarat consilierul local Pamela Diaconu.

Ea a menționat că, încă, nu a fost stabilită cota de cofinanțare de la bugetul local, propunerea liberalilor fiind ca din bugetul local să fie suportate cheltuielile pentru masa copilului și cel puțin două ore din activitățile educaționale.

„Probabil că am ajunge undeva la jumătate din ceea ce suportă în prezent familiile”, a continuat Diaconu.

În cazul în care proiectul de hotărâre va fi aprobat, programul va fi cofinanțat chiar din acest an școlar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.