Sâmbătă aglomerată pentru salvatorii montani din județul Brașov. Mai mult de jumătate dintre apelurile la nivel național au fost din județul nostru

Salvatorii montani au avut multă treabă sâmbătă, când au avut parte de intervenții atât în Postăvarul, cât și în Bucegi.

Astfel, Salvamont Județul Brașov, a intervenit ieri pentru a acorda primul ajutor unei persoane care s-a accidentat în zona Amfiteatrului Transilvaniei (din Moieciu de Sus), după care au avut o intervenție în zona Cabanei Diham, victima fiind transportată în Valea Glăjăriei din Râșnov, de unde a fost preluată de un echipaj al Ambulanței Brașov.

Seara, o echipă a Salvamont Județul Brașov, ajutată de Jandarmeria Montană a mers în Valea Velican din Masivul Bucegi, unde opt turiști au rămas blocați.

Tot sâmbătă, reprezentanții Salvamont Poiana Brașov au anunțat că au intervenit pentru salvarea a 6 persoane care s-au accidentat în timp ce practicau activități montane în Poiana Brașov și Masivul Postăvaru. După ce li s-a acordat primul ajutor, au fost transportate în siguranță la baza muntelui, de unde 4 au fost preluate de echipajele SMURD, venite în sprijin.

27 de apeluri la nivel național, 15 din județul Brașov

Conform datelor Dispeceratului Național Salvamont, sâmbătă, la nivel național, s-au primit 27 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. Dintre acestea 15 au vizat județul Brașov:

  • 6 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov;
  • 6 apeluri pentru Salvamont Județul Brașov;
  • 1 apel pentru Salvamont Săcele;
  • 1 apel pentru Salvamont Râșnov;
  • 1 apel pentru Județul Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.