Situație delicată la Cimitirul Municipal Brașov. Locurile de veci sunt pe terminate

Cimitirul Municipal Brașov este umplut în proporție de 90%, iar în câțiva ani ar putea fi ocupat în totalitate. Avertismentul a fost lansat miercuri de viceprimarul Brașovului Sebastian Rusu, care a primit recent în subordine serviciul de administrare cimitire din cadrul RIAL SRL.

În prezent, cimitirul ocupă o suprafață de 187.000 de metri pătrați și are în jur de 40.000 de morminte, iar pentru a rezolva problema pe termen scurt, autoritățile locale iau în calcul ca unele locuri de veci să fie eliberate.

„Șeful serviciului care administrează Cimitirul Municipal Brașov care mi-a spus că sunt multe morminte lăsate în paragină. Dacă un loc de veci nu este întreținut pentru mai mult de doi ani, contractul de concesiune poate fi anulat. Urmează să primesc o situație clară a mormintelor neîntreținute, apoi vom lua în calcul să anulăm contractele. În acest mod vom mai putea suplimenta capacitatea cimitirului”, a declarat Rusu.

Totodată, viceprimarul a spus că vor fi căutate soluții pentru extinderea cimitirului: „Există un teren al municipalității lângă actualul cimitir , dar acolo este și o suprafață privată. Vom vedea dacă putem extinde acolo cimitirul. Dacă nu, va trebui să găsim o altă soluție”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.