Noua creșă din Tractorul, promisă de Primăria Brașov în urmă cu trei luni, va fi deschisă în scurt timp. Mai trebuie parcurs un pas birocratic

Creșa nr. 10 din cartierul brașovean Tractorul, de pe strada Camil Petrescu, la care Primăria Brașov a anunţat cu surle şi trâmbiţe, la finalul lunii august, că lucrările s-au finalizat, va fi deschisă în scurt timp. De la momentul anunţului făcut de Primărie şi de edilul Allen Coliban pe toate canalele de social media şi până la momentul când creşa va funcţiona efectiv, deja au trecut trei luni, perioadă în care recepţia lucrărilor nu a fost făcută.

Preșcolarii sunt înscriși, personalul este angajat, iar pentru ca această unitate să își poată începe efectiv activitatea mai trebuie făcută recepția finală a lucrărilor. Procedura, a declarat șeful Serviciului Creșe Brașov, Georgiana Buta, va fi încheiată în cel mai scurt timp.

„În 2 noiembrie am primit referatul de specialitate din partea proiectantului și în aceeași zi am transmis comunicarea privind încheierea execuției lucrărilor și o solicitare privind desemnarea reprezentantului în comisia de recepție la terminarea lucrărilor, atât către Inspectoratul Județean în Construcții Brașov, cât și către Primăria Brașov. În 6 noiembrie am primit de la Inspectoratul de Stat în Construcții o adresă prin care ni s-a comunicat delegatul acestei instituții, care va participa la recepția finală. Sunt niște proceduri care trebuie urmate, iar noi am făcut toate demersurile necesare pentru deschiderea acestei unități, astfel că în scurt timp noua creșă își va începe activitatea”, a declarat Buta.

Creșa nr. 10 a fost construită de la zero, iar investiția se ridică la aproximativ 8 milioane de lei. Unitatea are capacitate de 5 grupe, 64 de copii şi are dotările necesare pentru a asigura servicii pentru 5 grupe de copii, cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani.

Înscrierile la noua creșă au început la finalul lunii august, astfel încât, după semnarea procesului – verbal de recepție unitatea să își înceapă efectiv activitatea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.