Au început înscrierile la creșa din Tractorul-Coresi. Unitatea va începe să funcționeze după 22 septembrie

 Brașovenii care locuiesc în zona nouă a cartierului Tractorul își pot înscrie copii la noua creșă din cartier, după ce lucrările de construire a acesteia au fost finalizate. Procedura se va încheia în  22 septembrie, când vor fi anunțate rezultatele finale, astfel că numai după această dată unitatea va deveni funcțională.

Potrivit anunțului primăriei Brașov, depunerea dosarelor de înscriere se face în perioada 21-31 august, în urma unei programări, la sediul „Creșa Brașov”, str. Apollo nr. 2, în intervalul orar 09:00-17:00 (luni-joi), respectiv 09.00 – 16.00 (vineri). Detalii puteți afla și pe site-ul serviciului, https://www.cresebrasov.ro, la secțiunea „Calendarul înscrierii pentru Creșa nr. 10”.

Creșa are o capacitate de 64 de locuri, iar în cazul în care numărul de cereri, vor fi aplicate criteriile de departajare, stabilite prin hotărâre de Consiliu Local.

Creșa, construită pe un teren donat de un dezvoltator imobiliar

Creșa are trei niveluri, demisol, parter și etaj, și se adresează în principal copiilor din zona nouă a cartierului Tractorul. Este una dintre cele două unități de învățământ destinate celor mici din acest cartier, realizate pe un teren donat de un dezvoltator imobiliar, cealaltă fiind grădinița de pe str. Ion Popasu.

Clădirea este amplasată pe un teren cu suprafața de 3.167 de metri pătrați, teren donat municipalității de dezvoltatorul cartierului Coresi, și are dotările necesare pentru a asigura servicii pentru 5 grupe de copii, cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.

La demisol sunt organizate spațiile utilitare pentru funcționarea creșei: bucătărie, depozite pentru alimente separate pe categorii, spălătorie, vestiare pentru personal, dotate cu dușuri și grup sanitar. Bucătăria are o zonă dedicată preparării/tăierii alimentelor, o zonă de bucătărie caldă, bucătărie rece, preparare finală și spălător vase.

La parter sunt sălile pentru cele 5 grupe, holul de acces – care va funcționa ca spațiu de filtrare a copiilor – cabinetul medical, izolatorul și camera de tratament. Copiii vor avea vestiare organizate pe grupe de vârstă, toate luminate și ventilate natural. Fiecare grupă de copii are propriul grup sanitar. Tot la acest nivel este dispus un oficiu de preparare finală hrană, unde mâncarea este transportată cu liftul,  aranjată în farfurii și distribuită la mese.

Pentru grupa mică, de bebeluși, sunt prevăzute un vestiar și o zonă de schimbat, dotată cu mese de înfășat.

La etaj sunt dispuse spațiile folosite de personalul creșei, educatoare, coordonator personal de specialitate, psiholog/logoped. De asemenea, este prevăzută o sală de întruniri pentru seminarii de pregătire a cadrelor didactice, aceasta putând fi folosită și pentru întâlnirile cu părinții.

Cabinetul psihologului este dotat cu un spațiu de terapie pentru copii.

Pentru a completa necesarul de energie, creșa este dotată cu panouri fotovoltaice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.