Start în construcția autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Primul ordin, emis pentru lotul 3: Arpaşu de Jos – Sâmbăta de Sus

Foto: https://www.economica.net

Compania turcă de construcţii Makyol a fost notificată cu privire la data de începere a proiectării în cadrul contractului pentru lotul 3 (17,61 km) al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (A13), printr-un prim ordin pe contracte de proiectare și execuție, emis pentru Autostrada A13 Sibiu – Brașov – Bacău.

„În data de 4 octombrie 2023, supervizorul a notificat antreprenorul cu privire la data de începere a proiectării, începând cu data de 16 otombrie 2023”, se arată pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Contractul semnat în vară cu firma din Turcia prevede 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Primul contract de proiectare și execuție pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș a fost semnat pe 16 august cu constructorul Makyol și vizează tronsonul 3, cuprins între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbata de Sus (DJ 105B). Valoarea contractului este de 1,77 de miliarde de lei, fără TVA. Pe acest tronson, sunt prevăzute pentru construcție 27 de structuri, printre care și un pod cu complexitate tehnică ridicată, cu o lungime de 820 de metri.

Autostrada Sibiu – Făgăraș are o lungime totală de 68 km, iar traseul acesteia pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș.

Tot Makyol a câştigat şi celelalte trei tronsoane ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (A13).

Pentru tronsonul de la Făgăraș la Brașov, este în derulare un contract pentru studiu de fezabilitate, încheiat cu asocierea Search Corporation – Protelco – Like Consulting – Mega Muhendislik Musavirlik. Anul viitor ar urma să se încheie proiectarea și pentru acest tronson, potrivit datelor CNAIR.

De asemenea, pentru tronsonul de la Brașov la Bacău, CNAIR are în derulare o licitație pentru studiul de fezabilitate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.