Universitatea Transilvania, membru cu drepturi depline al Alianţei UNITA. Proiectul aduce universităţii braşovene o finanţare de 1,2 milioane de euro

Foto: Mihaela Parghel/ Braşov Metropolitan

Universitatea Transilvania din Braşov face parte din acest an din cadrul Alianței Universitare UNITA, un consorțiu format din 10 universități europene din țări în care se vorbesc limbi romanice și sunt aflate în regiuni montane, rurale sau la granița teritoriului național. 

În 2-3 noiembrie 2023, Universitatea Savoie Mont Blanc din Franța a găzduit evenimentele de lansare pentru proiectul Erasmus+ ”UNITA Universitas Montium”, proiect ce va asigura sprijinul financiar pentru atingerea obiectivelor Alianței în următorii patru ani, având un buget total de 14 milioane de euro și un buget alocat Universității Transilvania de 1,2 milioane de euro, după cum se arată într-un comunicat al instituţiei braşovene de învăţământ superior.

Ca membru al Alianței UNITA, Universitatea Transilvania va contribui la dezvoltarea și testarea unor noi modele de bună practică privind educația, cercetarea și guvernanța instituțiilor de învățământ superior europene. Se va urmări dezvoltarea de programe de studii comune, atât pentru ciclul licență, cât și pentru studiile masterale, susținerea mobilității studenților și a cadrelor didactice, inclusiv prin mobilități în mediul rural, formarea echipelor interdisciplinare de cercetare, crearea unui sistem de acces la infrastructura de cercetare a partenerilor, dezvoltarea programelor de doctorat în colaborare, crearea unui campus digital integrat și dezvoltarea stagiilor de formare continuă. De asemenea, un obiectiv major al Alianței vizează alinierea politicilor privind managementul resursei umane, asigurarea calității, gestiunea proceselor administrative, toate acestea bazate pe un set împărtășit de valori și viziunea comună asupra viitorului.

Din cadrul Alianței UNITA fac parte următoarele universități: Universitatea din Beira Interior și Institutul Politehnic din Guarda (Portugalia), Universitatea din Zaragoza și Universitatea Publică din Navarra (Spania), Universitatea din Torino și Universitatea Brescia (Italia), Universitatea din Pau et des Pays de L’Adour și Universitatea Savoie Mont Blanc (Franța), Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Transilvania din Brașov (România). De asemenea, doi parteneri asociați participă activ la toate activitățile ce vizează implementarea viziunii UNITA: Haute Ecole Spécialisée de Suisse Occidentale (Elveția) și Universitatea Națională Yuriy Fedkovych Chernivtsi (Ucraina).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.