Brașovenii vor plăti mai mult pentru apă și canalizare. Cum a motivat Compania Apa Brașov decizia de majorare a tarifelor

Începând din 1 ianuarie 2024, Compania Apa va plăti mai multe pentru apă și canalizare. Astfel, potrivit anunțului Companiei Apa Brașov, începând cu data de 1 ianuarie 2024, prețul apei potabile produse, transportate și distribuite în întreaga arie de operare va fi de 7,66 lei/mc, cu TVA, iar tariful pentru canalizare – epurare va fi de 5,62 lei/mc, cu TVA. Astfel, tariful cumulat pentru serviciile oferite de Compania Apa Brașov va fi de 13,28 lei/mc, cu TVA.

„Modificarea este de 1,86 lei/mc față de tariful actual, adică este o creștere de aproximativ 16%. Mai exact, pentru apă potabilă crește de la 6,77 lei/mc la 7,66 lei/mc, iar pentru canalizare – epurare de la 4,65 lei/mc la 5,62 lei/mc”, au anunțat reprezentanții operatorului regional de apă.

De au fost majorate tarifele

Compania Apa Brașov a declarat și de ce sunt majorate tarifele:

  • Strategia de tarifare a fost verificată și de ANRSC (formula de ajustare) și este o condiție obligatorie precedentă încheierii contractului de finanțare, care a fost  semnat în data de 2 august 2022.
  • Prețurile reflectă, pe de-o parte acoperirea cheltuielilor de exploatare, influențate de inflație și, pe de altă parte, obligativitatea includerii  în tarif a părții de cofinanțare aparținând operatorului.

„Concret, pe lângă inflația generală, au apărut creșteri mult peste acest indicator, atât  la energia necesară pompării apei, cât și la combustibili și gaze, care au  generat costuri suplimentare inevitabile”, au argumentat reprezentanții Companiei Apa Brașov.

1 Trackback / Pingback

  1. Brașovenii vor plăti mai mult pentru apă și canalizare. Cum a motivat Compania Apa Brașov decizia de majorare a tarifelor - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.