Cum se aplică la Făgăraș „ordonanța austerității”. Planul primarului Făgărașului, Gheorghe Sucaciu: „Vom avea acea patrulare pe jos, în echipe, dar și cu bicicleta”

Ordonanța austerității, care obligă autoritățile locale să reducă semnificativ cheltuielile, se aplică și la Făgăraș, unde municipalitatea a găsit o soluție pentru a reduce cheltuielile: reorganizarea Poliției Locale și introducerea patrulelor pedestre sau pe bicicletă.

Mai exact, conform unei hotărâri a Consiliului Local Făgăraș din 5 decembrie, Poliția Locală va fi desființată ca instituție cu personalitate juridică și devine „Compartimentul circulație, ordine publică, pază obiective, parcări”. Tot pentru a se reduce cheltuielile, Biblioteca Municipală devine structură în cadrul Muzeului Țării Făgărașului „Valer Literat”.

Economie de un milion de lei

Prin aceste măsuri de reorganizare, primarul Făgărașului a declarat că vor fi făcute economii de aproximativ un milion de lei:

„Economiile vor rezulta din salariile celor doi directori, care, împreună înseamnă 400.000 de lei (pe an – n.red), aproape 500.000 de lei. Apoi, sunt două posturi care vor fi transferate către alte structuri unde există deficit de personal, ceea ce înseamnă 250.000 de lei. De asemenea, prin acele vom avea acele patrule pe care o să le facem pe jos și cu bicicleta nu vom mai avea nevoie de atâta combustibil. Toate aceste lucruri însumează aproximativ un milion de lei”, a explicat primarul în timpul ședinței de plen.

Ce polițiști locali vor mai putea merge cu mașina

Totodată, edilul a prezentat mai multe detalii referitoare la patrulele pedestre sau pe biciclete:

„Compartimentele de mediu și autorizări au nevoie de mașini, iar pentru ele am cumpărat mașini electrice. În Compartimentul de circulație, acea patrulă care va merge pentru a verifica parcările sau pentru a fluidiza circulația va avea doar o singură mașină. În rest, va fi o patrulă de noapte, care va merge cu mașina electrică și nu vor mai fi patrulări și mașini puse la dispoziție așa cum au avut până acum. Vom avea acea patrulare pe jos, în echipe, dar și cu bicicleta, pentru că în sezonul cald vor avea puse la dispoziție biciclete, pentru a ajunge mai ușor în toate punctele în care ei au obiective”.

Pe de altă parte, Sucaciu a ținut să precizeze că în organizarea anterioară și cu șeful actual, Poliția Locală nu a avut „o eficiență, așa cum ne-am fi dorit”.

„Singurul post care nu se regăsește în noua schemă de personal este cel al directorului. Cel care ocupă acest post este pensionar, pensionar cu pensie specială, iar eu mi-am exprimat în nenumărate rânduri nemulțumirea mea în legătură cu activitatea lui”, a continuat reprezentantul Primăriei Făgăraș.

Hotărârea de Consiliu Local a fost aprobată 10 voturi pentru și unul „împotrivă”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.