Ce mai aruncă brașovenii în toalete și rețeaua de canalizare. Anul acesta, la Stația de Epurare de la Stupini au ajuns peste 500 de metri cubi de deșeuri

Sute de metri cubi de deșeuri ajung în fiecare an la Stația de Epurare de la Stupini, unde ajung anual sute de metri cubi de deșeuri. Se aruncă aproape orice, susțin reprezentanții Companiei Apa din Brașov, care estimează că anul acesta, la stația de epurare va ajunge o cantitate totală de 550 mc de deșeuri.

Lista deșeurilor aruncate la toalete și în rețelele de canalizare este variată. Mai exact, reprezentanții Companiei Apa Brașov au anunțat că, în continuare, principala problemă este cu șervețelele umede, care nu sunt biodegradabile. De asemenea, au spus aceștia, se mai aruncă vopsea lavabilă, resturi din renovarea locuințelor, piese de mobilier, schiuri și alte obiecte.

Pentru a încerca să limiteze acest fenomen, în ultimii ani au fost derulate mai multe campanii de informare și conștientizare, care, spun reprezentanții operatorului, au dus la o limitare a cantităților de deșeuri care ajung în rețeaua de canalizare, iar anul acesta cantitatea este cu 26,5% mai mică decât cea din anul 2019.

Ce cantități de deșeuri au ajuns în perioada 2019 – 2023 la Stația de Epurare de la Stupini:

  • Anul 2019 – 694,90 mc;
  • Anul 2020 – 800,45 mc;
  • Anul 2021 – 493,93 mc;
  • Anul 2022 – 647,71 mc;
  • Anul 550,24 mc (estimat).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.