FOTO. Piața Sfatului din Brașov, plină ochi în minivacanța de Crăciun. La ce preț se vând băuturile și preparatele tradiționale

Piața Sfatului a fost neîncăpătoare în minivacanța de 1 Decembrie, când la Brașov au fost aprinse luminițele de Crăciun și a fost deschis Târgul de Crăciun. Cea mai aglomerată zi a fost 30 noiembrie, când a fost iluminatul festiv, însă și în 1 Decembrie piața era plină aproape până la refuz. La multe dintre căsuțe, unde se serveau preparate culinare calde, vin fiert, ceai sau dulciuri se formaseră cozi impresionante. De altfel, în jurul orei 17.00, poliția a oprit pentru o perioadă circulația pe strada Mureșenilor, pe sensul de urcare spre Maternitate.

10 lei vinul fiert, 40 de lei fasolea cu cârnați

La târgul de Crăciun, cea mai mare căutare o avea vinul fiert și preparatele calde tradiționale. Și comercianții au simțit acest lucru, iar acest lucru s-a văzut în prețuri.

De exemplu, la aproape toate căsuțele, vinul fiert costă 10 lei, numai că diferă cantitatea: la unele căsuțe, prețul este valabil pentru 250 ml, la altele aceeași bani sunt plătiți pentru 230 ml.

Jumările cu ceapă roșie costă 15 lei (100 grame de jumări), iar pâinea cu untură – 7 lei. O porție de cârnați de vită cu fasole (350 grame) costă 40 de lei. Iahnia de fasole costă 10 lei (200 grame), iar o porție de sarmale cu mămăligă se vinde cu 20 de lei.

Slănina de porc afumată costă 47 de lei, toba de porc 60 de lei. De asemenea, se poate cumpăra salam de șuncă țărănesc, la prețul de 7 lei/100 grame (adică 70 de ei kilogramul).

În ceea ce privește dulciurile, acesta costă, în medie, 10 lei.

După ce reușeau să cumpere și să consume preparatele, brașovenii și turiștii se plimbau pe străzile din centrul vechi, pentru a vedea cum a fost împodobit orașul de sărbători.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.