Sistemul informatic al RATBV a revenit la normal, după atacul cibernetic de zilele trecute

RATBV a reuşit să remedieze disfuncționalităților sistemului informatic utilizat pentru emiterea titlurilor de călătorie după mai multe zile în care nu a funcţionat. Problemele au apărut în urma unui incident de securitate cibernetică înregistrat de unul dintre furnizorii de soluții IT pentru transportul public brașovean. 

Pe baza testelor și monitorizărilor efectuate asupra proceselor sistemului informatic specialiștii RATBV au concluzionat că infrastructura IT funcționează în parametri normali și, prin urmare, utilizatorii transportului public pot achiziționa toate tipurile de titluri de călătorie prevăzute în oferta tarifară aferentă transportului public din Municipiul Brașov și Zona Metropolitană Brașov. Precizarea vine după atacul cibernetic de zilele trecute, care a blocat emiterea titlurilor de călătorie la RATBV.

„Având în vedere complexitatea sistemelor informatice, în perioada următoare mai pot apărea unele mici sincope în funcționarea sistemului de emitere a titlurilor de călătorie, probleme care vor fi remediate punctual și prompt de către personalul societății noastre. Le cerem scuze călătorilor RATBV pentru inconvenientele întâmpinate în ultimele zile la utilizarea transportului public și le mulțumim pentru înțelegerea arătată față de situația cu care ne-am confruntat și a cărei remediere a avut un nivel mai complex de dificultate tehnică”, a transmis Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al RATBV.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.