Patronatul Medicilor de Familie Braşov condamnă perchezițiile medicilor acuzați de decontări ilegale și spun că unii doctori din dosar nu aveau contracte cu CAS. „Majoritatea au oferit servicii gratuite la orice oră din zi și din noapte, fără a aștepta vreo remunerare”

Patronatul Medicilor de Familie din Brașov a reacționat după ce poliția a anunțat că, împreună cu procurorii au făcut percheziții la 17 cabinete de medicină de familie din județul Brașov, într-un dosar în care există suspiciunea că doctorii ar fi decontat servicii de monitorizare la distanță, în perioada 2020 – 2021, fără să fi efectuat aceste servicii.

Patronatul Medicilor de Familie Braşov PMFB susţine că percheziţiile desfăşurate, joi, la mai multe cabinete de medicină de familie aduc un prejudiciu de imagine, în contextul în care unii dintre doctorii vizaţi de anchetatori în dosar nici măcar nu au avut contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate Braşov şi prin urmare nu au decontat monitorizările de pacienţi din perioada pandemiei, transmite Agerpres.

„În urma discuţiilor purtate cu colegii la care au avut loc percheziţiile reiese că unii nici măcar nu au avut contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, adică au prestat aceste servicii fără a deconta bani de la CAS Braşov. Ţinând cont de afirmaţiile colegilor care nu au decontat niciun leu pentru aceste servicii, considerăm această acţiune drept un prejudiciu de imagine adus întregii comunităţi a medicinei de familie”, a transmis, joi, conducerea PMFB, într-un comunicat de presă.

Medicii care au avut contract cu CAS au pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate.

„Reamintim faptul că medicii de familie din Braşov au oferit servicii de monitorizare gratuit la orice oră din zi sau din noapte, fără a aştepta vreo remunerare. Au făcut-o din empatie pentru pacienţi pe toată durata pandemiei. PMFB nu a susţinut şi nu va susţine niciun fel de practici de fraudare în munca medicului de familie, dar nu putem trece peste generalizări şi peste afectarea pe nedrept a imaginii de medic, obţinută prin muncă şi dedicaţie faţă de pacienţii noştri”, se mai arată în comunicatul citat.

Domiciliile sau cabinetele a 17 medici de familie din județul Brașov au fost percheziționate joi de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, într-un dosar penal de obținere ilegală de fonduri. În același dosar, polițiștii au pus în executare două ordonanțe de ridicare a înscrisurilor, în județul Brașov.

În urma perchezițiilor domiciliare, care au vizat cabinete de medicină de familie, și a punerii în executare a ordonanțelor, care au vizat sediile unor instituții cu atribuții în domeniul sănătății publice, s-au urmărit descoperirea și ridicarea de mijloace de probă (înscrisuri oficiale, echipamente informatice, evidențe personale), precum și conducerea, în baza unor mandate de aducere, la sediul poliției, a cinci persoane. Acestea au fost vizate de audieri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.