Peste 30 de oameni ai străzii, găzduiți în nopțile geroase la Adăpostul de noapte de pe strada Panselelor din Brașov

Foto: BraşovMetropolitan.ro

Dacă în nopțile cu temperaturi mai mari, la Adăpostul de noapte de pe strada Panselelor din Brașov se prezintă, în medie, 20 de beneficiari, în ultima perioadă, când nopțile au fost geroase, la acest centru numărul persoanelor găzduite temporar a crescut semnificative.

Mai exact, potrivit datelor Direcției de Asistență Socială (DAS) Brașov, în 19 ianuarie, la Adăpostul de noapte au fost găzduite pe timpul nopții 30 de persoane, în 20 ianuarie – 32, iar în 21 ianuarie – 35 de beneficiari. Cei mau mulți dintre ei au fost oameni ai străzii, unii dintre ei aduși la centru de Poliția Locală Brașov sau de alte instituții.

La Adăpostul de noapte, beneficiarii stau între orele 20.00 și 8.00 dimineața, perioadă în care ei pot face un duș, își pot spăla hainele și pot dormi într-un loc cald.

În schimb, ei trebuie să respecte câteva reguli. Astfel, în acest centru nu sunt primite persoane aflate sub influența drogurilor sau a băuturilor alcoolice sau cele care au un comportament agresiv. De altfel, potrivit reprezentanților DAS Brașov, unii oameni au străzii, găsiți de polițiștii locali în diferite locuri, refuză să meargă la centru.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.