„Școala buffer” a Brașovului, amenajată într-un spațiu al Coresi Bussines Park din cartierul Tractorul. Primăria Brașov va plăti o chirie de peste 400.000 de euro pe an

După multe tentative eșuate, Primăria Brașov a reușit să găsească un spațiu pentru amenajarea „școlii buffer”, unde urmează să fie duși elevii școlilor la care se fac reparații de mare anvergură. Mai exact, miercuri, Primăria Brașov a anunțat că la licitația pentru închirierea spațiului a primit două oferte, dintre care dintre care doar una, venită din partea Coresi Bussines Park SA, a fost admisă. Cea de-a doua ofertă a fost depusă după expirarea termenului limită.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a declarat că au fost verificate toate documentele depuse de firma amintită, astfel că în scurt timp se va semna și contractul. Ulterior, ofertantul va avea la dispoziție maxim 10 luni să amenajeze și să predea către chiriaș spațiul, situat pe strada Turnului din cartierul Tractorul.

Conform ofertei depuse, Coresi Bussines Park va pune la dispoziția Municipalității o clădire în suprafață de 2.444 de m.p., iar curtea viitoarei școli buffer are o suprafață de 634 de mp. Valoarea estimată a închirierii pentru o perioadă de 7 ani este de 2,5 milioane de euro fără TVA, respectiv 2.975.000 euro cu tot cu TVA, ceea ce înseamnă că anual, de la bugetul local al municipiului Brașov va fi plătită suma de 425.000 de euro, cu tot cu TVA.

Conform cerințelor Primăriei Brașov, imobilul trebuie să se situeze în intravilanul Municipiului Brașov, într-o locație adecvată unei instituții de învățământ, accesibilă la mijloacele de transport în comun. Spațiile care vor fi amenajate în cadrul imobilului vor respecta normele de igienă din unitățile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor.

Ce spații vor fi amenajate:

– minim 16 săli de clasă;  

– minim 5 laboratoare;

– cancelarie pentru 20-25 de cadre didactice;

– depozite pentru material didactic;

– bibliotecă și sală de lectură;

– birouri administrative (director/director adjunct, contabilitate, secretariat);

– grupuri sanitare pentru fete la fiecare etaj;

– grupuri sanitare pentru băieți la fiecare etaj;

– grupuri sanitare pentru cadre didactice;

– cabinet medical;

– cabinet psihologic.

Reamintim că Primăria Brașov încearcă din anul 2022 să găsească un spațiu pentru „școala buffer”, însă numeroasele licitații organizate de primărie nu au fost finalizate. Anul trecut, tot în luna ianuarie, municipalitatea a anunțat că a primit o ofertă, însă contractul de închiriere nu a mai fost semnat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.