Protest al sindicaliștilor de la Fabrica de Pulberi Făgăraș. Revendicările au fost prezentate prefectului Cătălin Văsii. Reacția Prefecturii: …tăcere

Mai mulți muncitori de la Fabrica de Pulberi din Făgăraș (unitate a CN Romarm, aflată în subordinea Ministerului Economiei) au protestat luni și marți în curtea unității, nemulțumiți că nu și-au primit salariile pe luna decembrie. De asemenea, ei sunt nemulțumiți că nu a fost asigurat bugetul de salarii pentru întreg anul, iar investițiile se lasă așteptate.

Potrivit publicației monitorfg.ro, problemele fabricii au fost prezentate în 30 ianuarie de liderii sindicali în ședința Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Brașov, iar astăzi reprezentanții salariaților vor merge la Ministerul Economiei, pentru a prezenta lista de revendicări.

Despre discuțiile de la Prefectura Brașov, reprezentanții acestei instituții au preferat să nu spună nimic. În schimb, Prefectura a anunțat printr-un comunicat de presă că în ședința Comisiei de Dialog Social din 30 ianuarie a fost prezentată o strategie națională de formare profesională.

Fabrica de la Făgăraș este o unitate de maximă importanță pentru industria de apărare a României, având în vedere că produce pulberi pentru muniție. Unitatea este de mulți ani într-o situație critică, iar pentru a-și asigura pulberea pentru muniții, România apelează la importuri. De-a lungul timpului au fost promisiuni că fabrica va fi readusă pe linia de plutire, dar proiectele concrete se lasă așteptate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.