Amendament la bugetul local al Brașovului: mai mulți pensionari din Brașov vor avea dreptul la tichetele „Dar din suflet pentru seniori”. Cu ce alte propuneri au mai venit consilierii locali

Consilierii locali brașoveni au aprobat luni seara, după mai bine de patru ore de discuții, bugetul local al municipiului Brașov. Conform hotărâriiConsiliului Local, anul acesta, valoarea totală a cheltuielilor este estimată la 1,92 miliarde de lei, iar veniturile totale sunt estimate la 1,64 milioane de lei. Pentru acoperirea cheltuielilor se va folosi excedentul bugetar din anii anteriori.

În timpul ședinței, au fost depuse 11 amendamente, unul de către primar, iar celelalte de către consilierii locali, dintre care au fost aprobate cinci.

Unul dintre amendamentele aprobate, depus de consilierul local Cătălin Anton (PNL), vizează majorarea plafonului  pensiei pentru care se acordă tichetele valorice de 200 de lei prin programul „Dar din suflet pentru seniori”, plafonul maxim al pensiei fiind crescut de la 1.700 la 2.000 de lei.

Ce alte amendamente au mai depus consilierii locali PNL

Cătălin Anton a mai propus majorarea pensiei maxime pentru care acordă abonamente gratuite pe transportul în comun, de la 2.000 lei la 3.500 lei, însă amendamentul a fost respins. În schimb, i-a fost aprobat un alt amendament, prin care se alocă suma de 200.000 de lei, pentru unele intervenții la monumentele dedicate eroilor.

Pamela Diaconu (PNL) a depus două amendamente, ambele fiind respinse. Ea a propus alocarea sumei totale de 2,5 milioane de lei, pentru acoperirea a 50% din sumele plătite de părinții care au copiii înscriși la programele „Școală după școală” derulate de școlile gimnaziale nr. 3, nr. 13, nr. 15, nr. 2, nr. 11 (care derulează programul conform metodologiei Ministerului Educației Naționale).

De asemenea, ea a propus majorarea sumelor alocate prin programul „Creșe și bunici”, de la 735 lei/lună la 850 lei/persoană.

Un alt consilier local liberal, Adrian Codreanu, a propus diminuarea bugetului Filarmonicii Brașov cu un milion de lei (din alocarea pentru achiziționarea de instrumente muzicale de suflat), dar și retragerea sumelor pe care Centrul Apollonia le-a solicitat pentru achiziționarea unei furgonete electrice și a unui pian. Ambele amendamente au fost respinse.

Mai puțini bani pentru Agenția Metropolitană Brașov

Consilierii sociali democrați, prin liderul Grupului PSD din Consiliul Local Brașov, Alexandra Crivineanu, au depus trei amendamente: unul privind reducerea bugetului Agenției Metropolitane Brașov de la 4.665.000 lei, la 4 milioane de lei, al doilea privind majorarea subvențiilor pentru ONG-urile, asociațiile și fundațiile care acordă servicii persoanelor cu dizabilități de la 600 lei/persoană la 800 lei/persoană, iar al treilea amendament – reducerea bugetului Centrului Apollonia cu suma de 103.000 lei (banii ceruți pentru cumpărarea unei furgonete electrice). Dintre cele trei amendamente, au fost aprobate două: cel prin care a fost majorată  subvenția pentru ONG-uri și cel prin care a fost diminuat bugetul pentru Agenția Metropolitană Brașov.

Primarul a cerut bani pentru strada Traian Moșoiu

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a depus și el un amendament, prin care a solicitat alocarea dumei de un milion de lei pentru lucrările de punere în siguranță a străzii Traian Moșoiu din Brașov, după ce pe această stradă a căzut o bucată de parapete în 6 februarie. (DETALII AICI).

Edilul a menționat că în urma primelor expertize, valoarea lucrărilor de punere în siguranță a fost estimată la 800.000 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.