FOTO. Sala Polivalentă din Brașov prinde contur. Cum arată acum viitoarea arenă sportivă

Începute în toamna anului 2022, lucrările la Sala polivalentă a Brașovului sunt într-un stadiu destul de avansat. În primăvara anului trecut se lucra încă la turnarea celor 1.915 de piloți forați, iar acum sala a început să capete formă. Astfel, în această perioadă se lucrează la tribunele din sala principală și la cele din sala de antrenament, dar și la structurile de beton ale clădirii sunt aproape terminate. De asemenea, pe unele porțiuni a început și montarea structurii metalice a acoperișului.

Sala Polivalentă construită la Brașov va avea o capacitate de 10.075 de locuri în condițiile unei utilizări flexibile, destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor, activităților culturale și nu numai. În plus, în cadrul complexului sportiv va fi amenajată și o sală de antrenament și încălzire, dotată la rândul ei cu tribune pentru public cu o capacitate de 1.158 locuri.

Subsolul Sălii Polivalente va asigura accesul în incinta de joc a sălii de sport, a sălii de încălzire și va găzdui vestiare, săli de recuperare, grupuri sanitare, sală de forță, cabinete medicale, precum și o sală de antrenament și depozite pentru echipamente sportive. Adițional, vom regăsi aici spații tehnice, de depozitare, adăpost protecție civilă, depozite deșeuri și de aprovizionare pentru serviciile publice.

Parterul Complexului Sportiv este nivelul unde vor fi realizate accesele în clădire pentru public. Regăsim aici spații comerciale și servicii de bar, iar distribuția spectatorilor în tribune și loje va fi asigurară pe verticală pe cele 8 grupe de scări, până la etajul 1.

Mezaninul este dedicat publicului, având spații pentru grupuri sanitare și două zone cu logii pentru acces în exterior, o zonă cu patru săli de conferințe (două de 129 locuri și două de 60 locuri), baruri și garderobe.

Etajul 1 va fi alocat atât publicului, cât și persoanelor VIP și presei.

Sala polivalenta avea , în total, 888 de locuri de parcare pentru autoturisme, 9 locuri de parcare pentru autocare și 3 locuri de parcare pentru autocamioane.

Lucrările sunt realizate, de Asocierea MIS Grup SRL (Bistrița), Electrogrup S.A. (Cluj) și Energosteel ART SRL (Brașov), împreună cu Yenigun Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi din Turcia – terț, având ca și subcontractanți: Terratest Geotehnic SA, Loyal Center SRL, Eco Garden Construct SRL; Roland Survey; Saiatest; Generalsting; Dianova Instal; Abcony Serv; Elron Energy CO, KONE Ascensorul SA.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 36 de luni, noua sală urmând a fi inaugurată în anul 2025. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.