Primele trei trasee cu benzi dedicate transportului în comun ar trebui să fie gata în 8 luni. Toate firmele care au depus oferte au deja experienţă cu Primăria Braşov

Trei firme îşi dispută contractul pentru amenajarea benzilor dedicate transportului în comun, în municipiul Braşov. În urma licitaţiei organizate de Primăria Braşov, Valdek Impex, Euro Strada și de asocierea dintre RS Activ și Comprest şi-au înregistrat ofertele pentru contractul de execuţie cu o valoare estimată de aproape 15 milioane de lei (14.444.026,49 lei) fără TVA, ce vizează atât amenajarea benzilor dedicate pentru transportul în comun, cât şi a trotuarelor adiacente pe trei trasee din municipiu.

Investiţia are în vedere crearea unor culoare speciale pentru transportul în comun, astfel încât să crească viteza de deplasarea a autobuzelor şi trileibuzelor şi, implicit, transportul în comun să devină mai atractiv pentru călători.

Primele trei benzi vor fi amenajate pe traseul linei 5, în ambele sensuri, între terminalul Poienelor și cel de la Stadionul Municipal, precum și pe b-dul Victoriei, care va asigura legătura cu gara.

Primele trei trasee de benzi dedicate sunt:

  1. Sensul Astra – Bartolomeu: terminal transport public Poienelor – Calea București – Str. Toamnei – B-dul M. Kogălniceanu – Str. Iuliu Maniu – Str. N. Iorga – Str. Lungă – Calea Făgărașului – terminalul de transport public Bartolomeu (Stadion Municipal);
  2. Sensul Bartolomeu – Astra: Calea Făgărașului – Str. Lungă – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – Calea București – terminal transport public Poienelor;
  3. B-dul Victoriei, pe ambele sensuri, între B-dul M. Kogălniceanu – terminalul de transport urban Gară.

Lungimea traseului benzilor dedicate, cumulată pentru cele 3 trasee, este de aproximativ 12,68 km.

Amenajarea benzilor dedicate se va realiza pe carosabilul existent, prin frezarea pe o lățime de 3-4 metri și o adâncime de 4-6 cm a asfaltului existent și așternerea pe o suprafață de 49.475 mp  metri pătrați a unui covor asfaltic nou. Marcajele rutiere se vor reface pe o lungime totală, cumulată, de 39 de km, cu vopsea reflectorizantă. Se vor reabilita trotuarele adiacente traseului benzilor, în zonele afectate de fisuri, tasări, văluriri.

În zonele de intersecție cu străzile secundare sau la intrarea și ieșirea din sensurile giratorii, benzile dedicate vor fi colorate și marcate cu mesajul internațional ,,BUS Only ” (Doar pentru autobuz). De asemenea, separarea benzilor dedicate se va face, în funcție de posibilitățile din fiecare zonă de pe traseu, prin benzi rezonatoare sau semisfere de cauciuc.

Durata lucrărilor de amenajare și marcare a benzilor dedicate este de maxim 8 luni. În evaluarea ofertelor pentru contractul de execuţie însă, durata cât mai scurtă de execuție a lucrărilor este un factor determinant.

Garanția lucrărilor executate va fi de 5 ani de la data semnării procesului verbal de recepție. Garantia aplicabilă marcajelor/indicatoarelor rutiere va fi de 2 ani.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.