Ciucă și Ciolacu îi contrazic pe Veștea și Dunca: PNL și PSD vin cu candidat comun la Primăria Brașov. Va fi Scripcaru?

Ciucă și Ciolacu îi contrazic pe Veștea și Dunca: la Primăria Brașov, PNL și PSD merg cu candidat comun. Aceasta este una dintre decizille pe care liderii coaliției de guvernare le-au luat în ședința comună de azi, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit candidaturi comune la Sectoarele 1, 2 şi 5, precum şi în municipiile Braşov, Bacău şi, de asemenea, la nivelul Consiliului Judeţean Timiş şi la Primăria Timişoara, au precizat pentru AGERPRES surse politice. Decizia vine după ce la finalul săptămânii trecute, PSD, prin președintele Marius Dunca, a anunțat că organizația pe care o conduce va candida pentru Primăria municipiului Brașov cu propriul candidat, în persoana actualului subprefect Lucian Pătrașcu.

Tot vineri, PSD a anunțat că va avea un candidat propriu și la președinția Consiliului Județean, iar acesta este deputatul Marian Rasaliu, fost prefect de Brașov.

În schimb, președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, a anunțat că va candida pentru președinția Consiliului Județean, fără a face front comun cu PSD. La Primăria municipiului Brașov, Veștea a refuzat, în schimb, să înainteze vreo variantă, evitând un răspuns clar, atunci când a fost întrebat despre acest aspect.

De asemenea, liderii coaliţiei au mai stabilit că primul loc pe lista comună de la alegerile europarlamentare să fie ocupat de Mihai Tudose. 

Numele cel mai des vehiculat: George Scripcaru

G4Media speculează că, în cazul unei candidaturi comune PSD-PNL la Primăria Brașov, George Scripcaru ar avea șansele cele mai mari să se regăsească pe buletinul de vot, în timp ce pentru președinția CJ, fiecare dintre cele două formațiuni va avea propriul candidat.

La Timișoara, PSD și PNL îl vor susține în cursa pentru primăria orașului pe fostul primar PNL Nicolae Robu, care se va bate cu primarul USR Dominic Fritz, în timp ce la Consiliul Județean coaliția PSD-PNL îl va susține pe Alfred Simonis (PSD), în ciuda opoziției actualului președinte de CJ, liberalul Alin Nica.

Bacău e un alt mare oraș în care coaliția PSD-PNL va avea candidat comun. E vorba despre Valentin Ivancea de la PSD, actualul președinte al Consiliului Județean, care va fi contracandidatul primarului în funcție Lucian Stanciu-Viziteu (USR). Pentru Consiliul Județean Bacău, coaliția PSD-PNL ia în calcul să o susțină pe senatoarea PSD Cristina Breahnă Pravăț, potrivit surselor G4Media.

1 Trackback / Pingback

  1. PNL și PSD vin cu candidat comun la Primăria Brașov. Va fi Scripcaru? - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.