FOTO. Pasajul de la intersecția Ocolitoarea Brașov – strada Lânii va fi demolat. În zonă se va amenaja un nod rutier pentru „Șoseaua Aeroportului”

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov anunțat primele soluții tehnice pentru realizarea drumului care să lege Brașovul de aeroportul de la Ghimbav.

Astfel, la intersecția Ocolitoarea Brașov – Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav va fi amenajat un nod rutier și va include demolarea pasajului existent. Ulterior va fi construită o nouă structură care va asigura continuitatea Ocolitoarei spre Aeroportul Ghimbav. Sub acest pasaj va fi construit un sens giratoriu în formă ovală care va asigura legătura, pe actualul traseu al Variantei, spre DN1.

Pasajul propus spre demolare a fost construit în urmă mai bine de 10 ani, odată cu sectorul Variantei Ocolitoare DN 13 – DN 1.

Artera va porni de la ocolitoarea Brașovului, din zona Centrului de Afaceri din Bartolomeu, va intersecta DJ 103C (drumul care pornește din Ghimbav și duce la Aeroport), iar punctul final va fi la Codlea, în zona viitorului nod rutier unde se vor intersecta viitoarele autostrăzi. 

Practic, prin realizarea acestui drum, aeroportul va fi legat de rețelele de autostrăzi, iar traficul spre aerogară nu se va desfășura prin municipiul Brașov, ci pe ocolitoare. 

Proiectul este acum în etapa pregătirii documentațiilor tehnice.

2 Comentarii

  1. Probabil autorul se află într-o datorită necunoașteri orașului Brașov,centrul de afaceri este la următorul pasaj ce leagă cartierul avangaden de institutul cartofului.Cred că are mai mult sens optimizarea acelei zone și al pasajului respectiv care în acest moment este aproape inutil neavând conectare cu centura orașului.

  2. Daramam, construim, iar daramam si tot asa… vine puhoiul de oameni de la aeroport și nu poate aștepta la giratoriu existent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.