FOTO. Prezență rară în pădurile Branului. O căprioară în „haine de iarnă” a fost „legitimată” de jandarmii montani

Jandarmii montani au avut parte de o apariție surprinzătoare în pădurile Branului, în zona Valea Porții. Este vorba de o căprioară albă, aceasta fiind extrem de rară, iar pozele postate de jandarmi pe rețelele de socializare au devenit virale în scurt timp.

„Satisfacția acestor întâlniri de care au parte jandarmii montani este inegalabilă, de aceea vă îndemnăm încă o dată să aveți grijă de natură și de mediul înconjurător, pentru a avea cu toții parte de astfel de întâlniri remarcabile”, au scris jandarmii montani pe rețelele de socializare.

Albinismul la mamifere apare atunci când un individ moștenește una sau mai multe gene mutante de la ambii părinți, gene care afectează producția de melanină, principalul pigment care determină culoarea pielii, a blănii și a ochilor.

Animalele albinoase nu au o viață tocmai ușoară în sălbăticie. Adesea, ele au o vedere slabă, ceea ce le împiedică la vânătoare sau atunci când trebuie să identifice un pericol. Uneori, animalele albinoase au probleme în a-și găsi un partener, iar inabilitatea de a se camufla în natură (cu excepția perioadelor de iarnă), le face vulnerabile în fața prădătorilor care le pot observa ușor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.