Încep să se închidă pârtiile din Poiana Brașov.  Ce pârtii au mai rămas deschise

De sâmbătă, 2 martie, accesul pe mai multe pârtii din partea inferioară a masivului Postăvarul este restricționat, deoarece nu mai prezintă condiții optime pentru iubitorii sporturilor de iarnă a anunțat Primăria Brașov.

Este vorba despre Lupului inferior, Subteleferic – de la ieșirea de pe pârtia Sulinar până în Poiană – și Drumul Roșu, de la intersecția cu varianta spre Bradul până la stația inferioară a telegondolei. Din cauza temperaturilor pozitive din ultimele zile, dar și a ploilor, stratul de zăpadă s-a subțiat, iar pe anumite zone s-a topit integral.

În acest moment, se schiază pe toate pârtiile din partea superioară. De asemenea, se mai schiază pe pârtiile Drumul Roșu, cu ieșire pe 3D-Drumul albastru; Sulinar, cu ieșire spre pârtia Bradul; Lupului (partea superioară), Kanzel și Doamnei. Rămân deschise și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

„Dacă nu vor fi temperaturi negative nici măcar pe timpul nopții, va fi tot mai greu să menținem deschise pârtiile care fac legătura dintre partea superioară a masivului și Poiana Brașov”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Starea pârtiilor este acceptabilă în primele ore ale zilei, apoi stratul de zăpadă se înmoaie foarte tare.

În partea inferioară a masivului stratul de zăpadă este de 10 cm, dar ajunge până la 30 de cm pe pârtiile din zona superioară.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.