Variantă de la București. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, vrea un candidat comun PNL-PSD pentru Primăria Brașov

PNL și PSD ar urma ar urma să aibă un candidat comun pentru funcția de primar al municipiile Brașov, Timișoara și Bacău. Anunțul a fost făcut joi de președintele PNL, Nicolae Ciucă, într-o conferință de presă în care au fost anunțați și candidații pentru alegerile europarlamentare. Președintele PNL Brașov, Adrian Veștea nu pare să agreeze această variantă, el declarându-se neîncrezător într-un astfel de tandem.

„În acest moment, şi nu am făcut niciun secret, aşa cum la municipiul Bucureşti şi la sectoare am găsit formula de a candida pe liste comune, ne propunem aceeaşi abordare în municipiile reşedinţă de judeţ acolo unde nu sunt primari PNL sau PSD. Aici discutăm de municipiile Timişoara, Braşov şi Bacău”, a declarat Ciucă.

O decizie finală în ceea ce privește cele trei municipii reședință de județ nu a fost luată, însă el a dat de înțeles că atunci când se va lua, se va aplica principiul ordinul se execută, nu se discută.

„Este pe voturi, ca atare vom număra fiecare vot să ne asigurăm că vom câştiga alegerile atât la nivel de unităţi administrativ teritoriale, cât şi la nivel de judeţ. Decizia, încă o dată, se ia pe bază de argumente, nu pe bază de vrerea sau intuiţia cuiva anume. Aici discutăm de responsabilitate şi nu este vorba de persoane, ci de PNL. Fiecare membru al PNL trebuie să se angajeze la ceea ce înseamnă îndeplinirea obiectivului partidului”, a mai spus Ciucă.

Liberalii din Timiș, în protest la București

Această abordare nu pare a fi agreată în teritoriu. De exemplu, Alin Nica preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi al PNL Timiş nu a fost de acord cu varianta unui candidat unic din partea PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timișoara. De altfel, liderul liberalilor din Timișoara a mers la București cu peste 30 de primari, viceprimari, lideri de organizaţii locale şi consilieri judeţeni au mers la Bucureşti pentru a protesta vis-a-vis de vehiculata cedare la PSD a preşedinţiei Consiliului Judeţean.

Președintele PNL Brașov nu crede într-un tandem pentru Primăria Brașov

La Brașov nu pare a fi agreată varianta unui candidat unic pentru funcția de primar al municipiului Brașov. Astfel, președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, a declarat pentru Agerpres că va candida la funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean Braşov şi va câştiga alegerile „doar pe sigla PNL”, menţionând că va fi o colaborare cu PSD la alegerile locale din judeţ. În schimb, el subliniat că nu crede că va exista un tandem în acest sens pentru funcția de primar al Brașovului.

Potrivit surselor publicației PS News, la nivel central, coaliția PSD – PNL ar fi decis ca George Scripcaru (PNL), fostul edil al Brașovului, să fie candidatul comun la Primăria Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.